ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εμείς πεινάνε και στη ΔΗΜΑΡ τους έπιασε ο πόνος για το Τζαμί ...

Χρήματα για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό δεν υπάρχουν,με αποτέλεσμα το εγχείρημα να  πάει εκεί που πρέπει να πάει ...Βέβαια αν θέλουν οι της ΔΗΜΑΡ να το πληρώσουν αυτοί το Τζαμί ...
Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σε γραπτή ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ,  Μαρίας Γιαννακάκη,
το υπουργείο Παιδείας «δεν δύναται να ενεργήσει προς την κατεύθυνση μεταφοράς κονδυλίων», με αποτέλεσμα, όπως παραδέχεται, να «ανατρέπεται το  χρονοδιάγραμμα» για την κατασκευή του τεμένους.

Όπως σημειώνεται στη γραπτή απάντηση, «τη μελέτη και την κατασκευή του Τεμένους έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων... και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας».

«Από την συνεργασία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού κι Επιχειρησιακών Ερευνών του υπουργείου Παιδεία... με την ΕΥΔΕΚ του πρώην υπουργείου Υποδομών... προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή του τεμένους και έχουν υποβληθεί» σχετικά αιτήματα από το πρώην υπουργείο Υποδομών προς το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης. Όμως, εκκρεμεί η μεταφορά πόρων από υπουργείο σε υπουργείο.

Το ίδιο περίπου απαντά και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος σημειώνει ότι «προκειμένου να κινηθούν οι επόμενες διαδικασίες, πρέπει να ολοκληρωθεί η εγγραφή του νέου ενάριθμου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων... και η μεταφορά χρημάτων από το υπουργείο Παιδείας».

Στην ερώτησή της η κυρία Γιαννακάκη ζητούσε να πληροφορηθεί «πού οφείλεται η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία» για το ζήτημα και ζήτησε να μάθει ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, στην Αττική «ζουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, οι οποίοι θρησκεύονται σε αυτοσχέδιους και ακατάλληλους χώρους». 
Για τους Ελληνες γερόντους που θα ξεπαγιάσουν εφέτος μούγκα η Μυξο....α βρέ αντε στον αγύριστο ! 
 
trikalagr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου