ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σκάνδαλο στο Αργυρόκαστρο: "Μειονοτικός" δεν επιτρέπει στα ελληνόπουλα να διδαχθούν την Ελληνική γλώσσα!

 
Μειονοτικός ενάντια στον Ελληνισμό, σκάνδαλο στο Αργυρόκαστρο.

"Πόρτα" σε όσους δεν ανήκουν στις αναγνωρισμένες μειονοτικές ζώνες

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, πολλοί γονείς που επανέρχονται από την Ελλάδα στο Αργυρόκαστρο, προσπάθησαν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κρατικά αλβανικά σχολεία όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Όσα από αυτά έπρεπε να πάνε στο Λύκειο, απευθύνθηκαν στη Μέση Παιδαγωγική Σχολή "Παντελή Σωτήρη".

Το "ελληνικό τμήμα" είναι το μοναδικό στο Αργυρόκαστρο, όπου η πλειοψηφία των μαθημάτων διδάσκεται στην ελληνική γλώσσα. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους εισέπραξαν την "άρνηση" εγγραφής τους, μετά την εντολή ενός "Βορειοηπειρώτη" που βρίσκεται στο τιμόνι της Διεύθυνσης Παιδείας Αργυροκάστρου.

Ο Τεριαχατινός Αριάν Πάνου - πρώην ποδοσφαιριστής και....... "διωχθής" από το αλβανικό καθεστώς Αλία (κατά δήλωσή του), μετέπειτα τελωνειακός, έμπορος κλπ. - ενεργώντας κατόπιν οδηγιών "άνωθεν", απαγορεύει την εγγραφή μαθητών στο ελληνικό τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής, αν δεν έχουν "μειονοτική" καταγωγή. Με λίγα λόγια αν ο μαθητής δεν κατάγεται από τα "αναγνωρισμένα" από το αλβανικό κράτος ως "μειονοτικά" χωριά, τότε δεν μπορεί να διδαχθεί στην ελληνική γλώσσα και κατευθύνεται προς τα συνήθη κρατικά σχολεία όπου η γλώσσα διδασκαλίας είναι αποκλειστικά η αλβανική.

Η ρατσιστική αυτή συμπεριφορά του αλβανικού κράτους, δεν θέλει απλώς να αποτρέψει την εγγραφή "αλβανών" μαθητών, σε ένα ελληνικό τμήμα. Επαναφέρει πανηγυρικά το καθεστώς των "μειονοτικών ζωνών". Με τον τρόπο αυτό, μαθητές καταγόμενοι από τη Λυντζουριά, τη Ζαγοριά, ή βλαχόφωνοι, ή Αργυροκαστρίτες και Πρεμετινοί, ακόμα και Μουρσιώτες, Τζαριώτες, Μουζινιώτες, Μπιστριτσιώτες, Μπουλιώτες, Λιμποχοβινοί, κλπ, δεν μπορούν να διδαχθούν στην ελληνική γλώσσα, γιατί δεν κατάγονται από τα χωριά που το αλβανικό κράτος θεωρεί ως "μειονοτικά".

Μασιάς σε αυτή την αισχρή και βάρβαρη πρακτική είναι ένας "μειονοτικός". Ντροπή του, ντροπή σε όσους τον στήριξαν και ντροπή μας που βγήκε από τα σπλάχνα μας.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου