ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Από τη Συρία μπορεί να ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

W. Engdahl: «H επικίνδυνη περιπέτεια των Δυτικών στη Συρία μπορεί να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο»
«Η Γαλλία έχει αναλάβει ρόλο ελεύθερου σκοπευτή μέχρι τις αμερικανικές εκλογές»

8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο γνωστός και ακριβέστατος στις εκτιμήσεις του καθηγητής γεωπολιτικής και συγγραφέας, μεταξύ άλλων, του μπεστ-σέλερ «Full Spectrum Dominance», William F. Engdahl, σε συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Russia Today, σχολιάζοντας τον υπόγειο ρόλο της Γαλλίας στις εξελίξεις στη Συρία, παρατηρεί:

«Η Γαλλία έχει αναλάβει την ευθύνη για τον εφοδιασμό των «Σύριων ανταρτών» με μετρητά και πολεμοφόδια για λογαριασμό των ΗΠΑ, οι οποίες δεν ενδιαφέρονται να «λερώσουν τα χέρια τους με αίμα» πριν από τις προεδρικές εκλογέςτου Νοεμβρίου».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι «ενισχύσεις» άρχισαν να ρέουν την περασμένη Παρασκευή, προς την κατεύθυνση 5 τοπικών φορέων στις λεγόμενες «απελευθερωμένες ζώνες» (υπό τον έλεγχο του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού») που βρίσκονται σε τρεις επαρχίες – στο Ντέιρ αλ-Ζορ, το Χαλέπι και το Ιντλίμπ – σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται το Reuters.


Σύμφωνα με τον Engdahl, οι ενέργειες αυτές δεν θα βγάλουν τη χώρα από τις αιματηρές συγκρούσεις, αλλά αντίθετα, θα την παρασύρουν σε πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων αιματοχυσία.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Hollande (κέντρο), πλαισιωμένος από τον Υπουργό Εξωτερικών Laurent Fabius (δεύτερος από αριστερά) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο «Σπίτι του συριακού λαού» κατά τη διάρκεια της τρίτης συνάντησης της ομάδας των «Φίλων της Συρίας» στο Παρίσι, στις 6 Ιουλίου 2012 (Reuters)

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του W. F. Engdahl στο RT News και το βίντεο:

Russia Today News: Γιατί έχει αναλάβει τόσο ενεργό ρόλο η Γαλλία στην υπόθεση της Συρίας; Τι επιδιώκει να αποκτήσει το Παρίσι υποστηρίζοντας τους έμμισθους «αντάρτες»;

William Engdahl: Πιστεύω ότι η Γαλλία ενεργεί ως ένας εξαιρετικά ανέντιμος «μεσίτης ειρήνης» σε όλη αυτή τη διαδικασία. Επίσης, κατά την άποψή μου ενεργεί ως υποχείριο, αν θέλετε, του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Πενταγώνου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ο Obama δεν θέλει να εμπλακεί άμεσα σε μια εξαιρετικά βρώμικη αντιπαράθεση στη Συρία μέχρι ο Αμερικανός ψηφοφόρος να εκτελέσει το εκλογικό του δικαίωμα. Πιστεύω ότι η Γαλλία παίζει τον ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή και η ιδέα της διανομής όπλων και πυρομαχικών στις λεγόμενες «ζώνες προστασίας» είναι η πιο κυνική ενέργεια που μπορεί να φανταστεί κανείς. Στοχεύει στην πυροδότηση εμφυλίου, στην συνέχιση της αιματοχυσίας – στοχεύει σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός της ειρήνης. Επομένως, οι ενέργειες συνιστούν μια από τις πιο επικίνδυνες κινήσεις στο θέατρο της όλης εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη Συρία κατά τους τελευταίους μήνες.

Russia Today News: Θα είναι αρκετή η γαλλική αυτή παρέμβαση ώστε να ανατρέψει τις ισορροπίες στο θέατρο συγκρούσεων της Συρίας;

William Engdahl: Αν δούμε τα δημοσιεύματα που αφορούν στις κινήσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αφού ανέλαβαν την προεδρία στην Αίγυπτο, θα διαπιστώσετε ότι η «συριακή αντιπολίτευση» κυριαρχείται και κατευθύνεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που στην ουσία είναι η ίδια οργάνωση. Ανάμεσα στα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους είναι η εισαγωγή στη Συρία του φανατικού ισλαμικού νόμου, της Σαρία, όπως αυτός προωθείται από την αλ-Κάιντα και τους Ταλιμπάν. Ο νόμος αυτός θα σημάνει τον τερματισμό της ανεξιθρησκείας, που ήταν μέχρι σήμερα το σήμα κατατεθέν του συριακού τρόπου ζωής για δεκαετίες υπό την ηγεσία της οικογένειας al-Assad.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν ρεπορτάζ από ανταποκριτές μέσα στη Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της λεγόμενης «αντιπολίτευσης», σύμφωνα με τα οποία μέλη της Αλ Κάιντα ή Μουτζαχεντίν έχουν μεταφερθεί από την Σαουδική Αραβία ή αλλού, και μοιράζουν όπλα εδώ και εκεί, αποκεφαλίζουν αθώους πολίτες και στη συνέχεια κατηγορούν την κυβέρνηση al-Assad γι αυτές τις φρικαλεότητες.

Αδυνατώ να βρω μια λέξη ή φράση που θα μπορούσε να περιγράψει την αναγνώριση μιας δήθεν «κυβέρνησης σε εξορία» ή την «οικοδόμηση μιας εξόριστης κυβέρνησης». Αν, ίσως, η ρωσική κυβέρνηση αναγνώριζε την Κου Κλουξ Κλαν ως κυβέρνηση σε εξορία στην Αμερική και της παρείχε βαρύ οπλισμό, έτσι ώστε να μπορεί να επιτεθεί εναντίον της Ουάσιγκτον, θα είχαμε κάτι αντίστοιχο. Μιλάμε για μια παρανοϊκή κατάσταση που οι Δυτικοί επιχειρούν να εκλογικεύσουν.

Russia Today News: Αν η Γαλλία ηγείται αυτή τη στιγμή της πρωτοβουλίας των βρώμικων αυτών κινήσεων στη Συρία, τι έχει να κερδίσει;

William Engdahl: Καλή ερώτηση. Από ιστορική άποψη, η άρχουσα τάξη της Γαλλίας, που χρονολογείται από την εποχή του Ναπολέοντα, αν θέλετε, έχει πάντα την τάση να δίνει χτυπήματα κάτω από τη μέση, όσον αφορά τις κινήσεις γεωπολιτικής.

Κατά την άποψή μου, από τότε που η τάξη αυτή, μαζί με τις γαλλικές Ε.Δ., υποστήριξε τον Sarkozy, προκειμένου να ξαναμπεί η Γαλλία στο παιχνίδι του ΝΑΤΟ ως κυρίαρχος παίκτης, έχει την τάση, όταν πρόκειται για μεγάλες διεθνείς αποφάσεις, να δίνει χτυπήματα κάτω από τη μέση, που ενέχουν μεγάλο ρίσκο, με καταστροφικές συνέπειες για τη Γαλλία.

Η περιπέτεια της Συρίας, στην οποία έχει εμπλακεί η κυβέρνηση Ηollande και Fabius, πρόκειται να γίνει μπούμερανγκ για τη Γαλλία και σίγουρα για όλο τον κόσμο, αφού είναι ικανή να προκαλέσει έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο από εσφαλμένους υπολογισμούς.

Πρόκειται πραγματικά για το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχω δει στα 37 χρόνια που εργάζομαι ως αναλυτής γεωπολιτικών εξελίξεων.
 
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου