ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ > Αρσένης σε οικονομινούς εισαγγελείς: "Όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, που τρώει τις σάρκες μας και καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες, τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή..."

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η κατάθεση του Γεράσιμου Αρσένη στους οικονομικούς εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Π. Ρουμελιώτη. Σε δηλώσεις μετά το τέλος της κατάθεσής του, ο κ. Αρσένης γνωστοποίησε πως απαντώντας σε σχετική ερώτηση των εισαγγελέων, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ρουμελιώτης, σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν, του είχε αναφέρει ότι στο ΔΝΤ επικρατούσε κλίμα προβληματισμού για το πρόγραμμα της Ελλάδας. Όλα αυτά τα χρόνια, ανέφερε, «επειδή έχω ασχοληθεί ιδιωτικά με το θέμα του χρέους, ανταλλάσσαμε απόψεις με τον κ. Ρουμελιώτη».


Ερωτηθείς αν υπήρξε ενημέρωση της κυβέρνησης από τον κ. Ρουμελιώτη αναφορικά με την επιτυχία ή μη του εφαρμοζόμενου προγράμματος, ο Γεράσιμος Αρσένης απάντησε ότι το θέμα είναι θεσμικό και ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να παρέμβει, συμπλήρωσε, όμως, πως «όταν με ρωτούσαν τις απόψεις μου, τις μετέφερα».

«Όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, που τρώει τις σάρκες μας και καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες, τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή. Πρέπει να βγούμε από αυτή την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής, με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και εξέφρασε την άποψη ότι το κλίμα για μια τέτοια προσπάθεια είναι πρόσφορο, τόσο λόγω του ευρώ που κλυδωνίζεται, αλλά και λόγω της συγκυβέρνησης, καθώς, όπως σημείωσε, αυτό ήταν και το νόημα των πρόσφατων εκλογών.

«Η Ευρώπη λειτουργεί στη βάση των διαπραγματεύσεων. Έχουμε νομίζω πειστικά επιχειρήματα να προτείνουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα που θα είναι καλό και για την Ελλάδα και για το ευρω. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε και είναι πρόσφορο το κλίμα λόγω της συγκυβέρνησης, δεδομένου ότι αυτό ήταν το νόημα των εκλογών: αλλαγή, απαγκίστρωση, επαναδιαπραγμάτευση, ένα άλλο πρόγραμμα. Αυτή ήταν η λαϊκή εντολή και τώρα που κλυδωνίζεται το ευρώ, μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγής μας, με αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Επιμένω σε αυτό, με απογοήτευση και οργή δεν μπορούμε να πάμε μπροστά», τόνισε ο κ. Αρσένης.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου