ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί: Χρυσός και χάλκινος ελληνικός θρίαμβος.


O Γρηγόρης Πολυχρονίδης (δεξιά), Νίκο Πανανό (στη μέση) και η Ελένη Κορδαλή (αριστερά) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του μπότσια

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» πανηγυρίζει η Ελλάδα. Στον τελικό των ζευγαριών BC3 που πραγματοποιήθηκε στην ExCeL Arena, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη ΠολυχρονίδηΝίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή (αγωνίστηκε στο 4ο σετ αντί του Πανανού), επικράτησε 4-1 της Πορτογαλίας και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Η ελληνική ομάδα, η οποία στο δρόμο για τον τελικό νίκησε κατά σειρά τη ........Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά (φάση ομίλων) και το Βέλγιο (ημιτελικός), εκτός από το χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο έχει στη συλλογή της και χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας το 2011.

Τα σετ: 2-0, 1-0, 1-0, 0-1
Το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε το Βέλγιο το οποίο στον «μικρό» τελικό νίκησε 4-3 τη Νότια Κορέα.

Η τελική κατάταξη
1.ΕΛΛΑΔΑ
2. Πορτογαλία
3. Βέλγιο
4 Νότια Κορέα

Λίγο αργότερα, ο αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 90κ. της άρσης βαρών πάγκου σηκώνοντας 232 κιλά στην πρώτη προσπάθειά του, ενώ είχε δύο άκυρες στα 236κ.

Ο 41χρονος αθλητής από τον Ασπρόπυργο κατέκτησε το δεύτερο παραολυμπιακό μετάλλιό του, αφού στο Πεκίνο είχε κατακτήσει το αργυρό.
 
Πρώτος με νέο παραολυμπιακό ρεκόρ αναδείχθηκε ο ΑιγύπτιοςΧανί Αμπντελαντί με 241 κιλά.

πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου