ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Markit: Στο "κόκκινο" η Γερμανική Οικονομία



Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που η Ευρωζώνη φλερτάρει με την ύφεση, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα ακόμη και για την γερμανική οικονομία - ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας....



Συγκεκριμένα, η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να παρουσιάσει συρρίκνωση 0,5%-0,6% το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία για τις παραγγελίες του Markit.

Η κρίση, που ξεκίνησε στις οικονομίες του Νότου, έχει αρχίσει να πλήττει τον σκληρό πυρήνα των χωρών του ευρώ κάνοντας επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την στήριξη της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο δείκτης ΡΜΙ που καταγράφει την κατάσταση στους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στις 46,6 μονάδες, από 46,5 μονάδες τον Ιούλιο. Είναι ο έβδομος συνεχής μήνας που ο δείκτης βρίσκεται κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στη Γερμανία, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε σε χαμηλό τριετίας καταγράφοντας συρρίκνωση για τέταρτο συνεχή μήνα.

«Οι ελπίδες ότι η δυναμικότητα της γερμανικής οικονομίας θα στηρίξει την ανάκαμψη στο σύνολο της ευρωζώνης επλήγησαν καθώς η οικονομική συρρίκνωση επιταχύνθηκε ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ επιβραδύνθηκαν», δήλωσε ο Rod Robson, οικονομολόγος της Markit.

Επιπλέον, η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία συρρικνώθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα. Η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους κατά 0,2%.

Η Opel, μονάδα της General Motors στη Γερμανία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι συζητά με τους εργαζόμενους την περικοπή των ωρών εργασίας. Η μεγαλύτερη παραγωγός χάλυβα της χώρας, η ThyssenKrupp μείωσε τον περασμένο μήνα προσωρινά τις ώρες εργασίας σε πέντε μονάδες της.

Planet-Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου