ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Απόφαση βόμβα φέρνει τα πάνω κάτω στις Συνεταιριστικές τράπεζες



Παγώνει η εκκαθάριση της Αχαϊκής στην Πάτρα, χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Λαμία...

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της Αχαϊκής τράπεζας, παγώνει κάθε διαδικασία εκκαθάρισης, μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό της απόφασης σχετίζεται με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για το "λουκέτο" στην τράπεζα και αποφασίστηκε το άμεσο πάγωμα της ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο dete.gr o Πρόεδρος της Αχαϊκής Ευάγγελος Φλωράτος, η απόφαση αποτελεί "πρόκριμα" για ότι έχει να συμβεί τον........ Οκτώβριο και πως αν δεν υπάρχουν "εξ άνωθεν παρεμβάσεις" (ακόμη και από την Τρόικα όπως είπε, η οποία επιθυμεί τη λειτουργία λίγων τραπεζών στην Ελλάδα), τότε το δίκιο είναι με το μέρος της Αχαϊκής. Η σημερινή απόφαση είναι "νίκη" δήλωσε ο Ε. Φλωράτος. 

Η είδηση όπως ήταν φυσικό σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στην Λαμία, αφού εκκρεμεί ανάλογη προσφυγή στο ΣτΕ. Μάλιστα όπως είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΛ Δημήτρης Σεϊντής, η ΣΤΛ ήταν σε καλύτερη θέση από πλευράς οικονομικών στοιχείων, τη στιγμή που δόθηκε με το έτσι θέλω μέσα σε μια νύχτα η εντολή ανάκλησης της αδείας και ξεκίνησε η εκκαθάριση. <<Ο δρόμος είναι μακρύς, Ωστόσο είναι μια κατ΄αρχήν δικαίωση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε σε πείσμα κάποιων που έχουν βαλθεί με κάθε τρόπο και μέσο να μας αφανίσουν..>>, δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος των εργαζομένων, που συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 

Δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 η 453 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναστέλλει εν μέρει την εκτέλεση της πράξης με την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και έθεσε αυτήν σε εκκαθάριση.

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλαν τα μέλη του Δ.Σ. και μεριδιούχοι της Τράπεζας, ενώ εκκρεμεί για τις 9-10-2012 η εκδίκαση της αίτηση για την ακύρωση της πράξης ανάκλησης της άδειας.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης, ο εκκαθαριστής μπορεί να εκτελεί μόνο τις αναγκαίες για την πρόοδο της εκκαθάρισης πράξεις πλην της εκποιήσεως των πάσης φύσεως παγίων στοιχείων και κινητών αξιών.

Στην απόφαση επισημαίνεται μεταξύ άλλων και ότι δεν αποτελεί νομική υποχρέωση του εκκαθαριστή η άμεση θέση σε οριστική καθυστέρηση -και άρα η ρευστοποίηση- των δανείων που έχει χορηγήσει η Τράπεζα, δίνοντας έτσι μία απάντηση στις σχετικές ανησυχίες των δανειοληπτών.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://mantatanews.blogspot.com/2012/08/blog-post_1295.html#ixzz22nkGGdNf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου