ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Χασισοφυτεία με χάι - τεκ συναγερμό


Συναγερμό υψηλής τεχνολογίας είχαν εγκαταστήσει σε χασισοφυτεία δίπλα από το κτήμα του Τατοϊου στην Αττική άγνωστοι καλλιεργητές. Είχαν αναπτύξει σύστημα το οποίο ενημέρωνε το κινητό τους τηλέφωνο σε περίπτωση που κάποιος παραβίαζε την περίμετρο του χώρου στον οποίο καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια χασίς.

Χασισοφυτεία με χάι - τεκ συναγερμό
Ο εντοπισμός της πρώτης φυτείας έγινε από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, σε δασική περιοχή-ρέμα που βρίσκεται κοντά στο κτήμα του Τατοΐου.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τους χώρους για τον εντοπισμό των καλλιεργητών, αλλά δεν εμφανίστηκαν και χθες εκρίζωσαν 121 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 0,60 έως 3,90 μέτρα.
Κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου και την αντίστοιχη κάρτα SIM
  • Δύο (2) συστήματα αυτόματου ποτίσματος
  • Διάφορα σκαπτικά εργαλεία, φυτοφάρμακα και πλαστικά δοχεία.
Επίσης, ο χώρος ήταν παγιδευμένος με σύστημα συναγερμού-ενημέρωσης, αποτελούμενο από καλώδιο που ήτανπεριμετρικά της φυτείας, συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου και ηλεκτρονικό μηχανισμό με κάρτα SIM, ο οποίος σε περίπτωση παραβίασης του χώρου έστελνε μήνυμα ειδοποίησης σε άγνωστο έως σήμερα αριθμό.
Χασισοφυτεία με χάι - τεκ συναγερμό
Εν τω μεταξύ εντοπίστηκε σε αγροτική - δασική περιοχή, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγιάς του Μυλοποτάμου, άλλη μία φυτεία με 256 δενδρύλλια χασίς. Τα δενδρύλλλια (ύψους έως 4 μέτρα) εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και διάφορα πειστήρια.

Από τις αρχές Αυγούστου έως και σήμερα έχουν βρεθεί στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου 3.800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου