ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

20 επαύλεις, 43 ιδιωτικά τζετ, 4 γιοτ και ένα σαραβαλιασμένο τροχόσπιτο έχει ο Πούτιν


20 επαύλεις, 43 ιδιωτικά τζετ, 4 γιοτ και ένα σαραβαλιασμένο τροχόσπιτο έχει ο Πούτιν
Ο εντελώς τσαρικός τρόπος ζωής του Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε στο στόχαστρο της κοινής γνώμης, μετά από αναλυτική αναφορά που ετοίμασε η αντιπολίτευση.
«Ο Πούτιν εδώ και πολλά χρόνια επιμένει να θεωρεί την κρατική περιουσία προσωπική του και να συντηρεί ένα αναιδές, κυνικό και πολυτελές lifestyle εις βάρος των φορολογούμενων».
Αυτό δήλωσε......
ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπόρις Νέμτσοφ στα πλαίσια μιας αναλυτικής αναφοράς του τρόπου που ζει ο Ρώσος πρόεδρος με τίτλο «Η ζωή ενός σκλάβου γαλέρας», χαρακτηρισμό που είχε προσδώσει παλιότερα στον εαυτό του ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου βγήκε και δήλωσε το αναμενόμενο, ότι δηλαδή «Όλα αυτά είναι κρατική περιουσία που ο Πούτιν χρησιμοποιεί νόμιμα ως εκλεγμένος πρόεδρος».
Παρόλαυτα είναι δύσκολο για την κοινή γνώμη να «χωνέψει» ένα lifestyle, η συντήρηση του οποίου κοστίζει -σύμφωνα με την αναφορά- 2,5 δις δολάρια το χρόνο.
Αναλυτικά οι παροχές που φέρεται να απολαμβάνει ο Ρώσος πρόεδρος είναι 20 πολυτελείς κατοικίες (ξεχωρίζει αυτή στην λίμνη Βαλντάι, έκτασης 9.200 στρεμμάτων, με σινεμά, bowling και εκλησία και δυο θέρετρα- ένα στην Μαύρη Θάλασσα και ένα στον Καύκασο), 43 ιδιωτικά τζετ (ξεχωρίζει το προεδρικό με καμπίνα 8 εκατ. δολαρίων που είναι στολισμένη με κοσμήματα), 15 ελικόπτερα και 700 αυτοκίνητα για εκείνον και την συνοδεία του.
Ενώ ιδιαίτερα καυστικά σχόλια προκάλεσε το σημείο της αναφοράς που κάνει λόγο για 4 υπερ-πολυτελή γιοτ (ένα πέντε επιπέδων με τζακούζι, μπάρμπεκιου και μαρμάρινο μπάνιο και ένα 54 μέτρων με πισίνα, κελάρι και κατρράκτη) και μια συλλογή 11 ρολογιών συνολικής αξίας 700.000 δολαρίων.
Τέλος, ο συντάκτης της αναφοράς (που δημοσιεύται στο internet, καθώς δεν βρέθηκε ρώσος εκδότης πρόθυμος να την τυπώσει) αναφέρει πως στην τελευταία του φορολογική δήλωση ο Πούτιν δήλωσε εισόδημα 113.000 δολάρια (όσο είναι ο προεδρικός μισθός), καθώς επίσης τρία παλιά αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου