ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαιώνει defencenet.gr: "Κάνουμε αερομαχίες με ρωσικά μαχητικά"!


Στην απoκάλυψη - μάλλον λίγο καθυστερημένα - ότι "έχουν υπάρξει ρωσο-τουρκικές αερομαχίες στπν Εύξεινο Πόντο" (Μαύρη Θάλασσα) προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν! 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, μία ολόκληρη Μοίρα ρωσικών μαχητικών, συνολικά 15 αεροσκάφη, "στα τέλη της άνοιξης εισήλθαν σε τουρκικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα η τουρκική Αεροπορία να αντιδράσει και να «αναγκάσει» τους Ρώσους να εγκαταλείψουν την περιοχή"!
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν στην προσπάθειά του να είναι και πιο αληθοφανές το γεγονός του "εξαναγκασμού" της ρωσικής Μοίρας να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο έδωσε και πληροφορίες για την βάσεις εξόρμησης των τουρκικών μαχητικών, γεγονός παράδοξο φυσικά: Όπως είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν τα τουρκικά μαχητικά που αναχαίτισαν την ρωσική Μοίρα σηκώθηκαν από τις αεροπορικές βάσης του Μπαλίκεσιρ και της Μερφιζόν. Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, η Ρωσία μετά από διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών «απολογήθηκε για τη παραβίαση»!

Συνέβη κάτι τέτοιο όντως; Δηλαδή η ρωσική Αεροπορία πλησίασε τις τουρκικές ακτές και τον τουρκικό εναέριο χώρο; Ναι, αλλά όχι τότε που ισχυρίζεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος είναι σαφές ότι προσπαθεί να εμπλέξει το όλο επεισόδιο με την συριακή κρίση, αλλά και να σηκώσει το καταρρακωμένο ηθικό της τουρκικής Αεροπορίας που θυμίζει λίγο ... Νότιο Κορέα: Τρώει ξύλο χωρίς να αντιδρά!

Όπως αποκάλυψε το defencenet.gr στις 24/02/2012, πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ενεπλάκησαν στις 22/02 σε αεροπορικό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά λίγο έξω από τις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.  
Τα πέντε ρωσικά βομβαρδιστικά προσεγγίστηκαν από τα τουρκικά F-16 όταν πλέον φαίνονταν οι ακτές της Τουρκίας σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή.
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν νωρίτερα εντοπιστεί από τα ραντάρ της βουλγαρικής Αεροπορίας 40 χλμ ανοικτά των βουλγαρικών ακτών. Καθόλη την διάρκεια της πτήσης τους προς υα νότια τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν πλησίασαν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο και για τον λόγο αυτό τα βουλγαρικά αεροσκάφη δεν απογειώθηκαν.
Βέβαια δεν συμφωνεί απόλυτα ο αριθμός και ο χρόνος, αλλά είθισται ο Τούρκος πρωθυπουργός να "θολώνει" επίτηδες τα πραγματικά γεγονότα για να τα φέρνει σε "φόρμα" που τον βολεύει.Χαρακτηριστική είναι πλέον και η περίπτωση της κατάρριψης του RF-4E στις 22 Ιουνίου, που μέσα σε λίγες ώρες είπαν τόσα ψέματα και ανακρίβειες που απλά γελοιοποιήθηκαν.
Βέβαια, η ρωσική διοίκηση στρατηγικών βομβαρδιστικών, κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη προειδοποίησε ότι εντάσσει στις περιπολίες του Εύξεινου Πόντου και το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 Blackjack.
Δεν αποκλείεται, φυσικά, να είχαμε και δεύτερο περιστατικό, με περισσότερα αεροσκάφη, κάτι που θα σήμαινε ότι επιτέλους η τουρκική Αεροπορίας αποκτά και ένα "δεύτερο μέτωπο" στα βόρεια της χώρας, αλλά αυτή την φορά να παίζει τον άχαρο ρόλο του αμυνόμενου και μάλιστα απέναντι στα ρωσικά στρατηγικά "τέρατα".
Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι και ανεξήγητο λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψή του στην Μόσχα ο Ρ.Τ.Ερντογάν να "φτιάχνει" κλίμα κατά της Ρωσίας...
Τμήμα ειδήσεων defencent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου