ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πρώτοι στο «σφυρί» ΟΣΕ και Αγροτική Τράπεζα


Ο… χορός του ξεπουλήματος θα ανοίξει με τον ΟΣΕ και την Αγροτική Τράπεζα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μπουν ιδιώτες σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες και πλήρη προκειμένου να αποχωρήσει το Δημόσιο από την επιχειρηματική δράση!


Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι...


έχει αποφασισθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες του λειτουργικού έργου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων, για τον οποίο φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες από Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία.
24gr.blogspot.com
Για την Αγροτική Τράπεζα το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι..... σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος θυγατρικών εταιρειών της.


Στελέχη του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι με αυτές τις δύο δραστικές και ξαφνικές κινήσεις η κυβέρνηση θα δώσει καθαρό και σαφές δείγμα γραφής προς τις αγορές σχετικά με την πρόθεσή της να επιταχύνει και να εμβαθύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές!24gr.blogspot.com


Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις αποκρατικοποιήσεις ως ένα εργαλείο ανάπτυξης, όπου τα έσοδα που θα προέλθουν από την πώληση της κάθε επιχείρησης θα φέρουν τριπλάσια κονδύλια στην Οικονομία.


Σε σχετική έρευνα του ΙΟΒΕ έχει υπολογιστεί ότι κάθε ένα ευρώ που προέρχεται από αποκρατικοποίηση έχει απόδοση 3 ευρώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου