ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στη Βουλή τρεις μηνυτήριες αναφορές κατά των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Μπαμπινιώτη!

Της Εύας Καραμανώλη

Τον δρόμο για τη Βουλή πήραν τρεις μηνυτήριες αναφορές κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και των πρώην υπουργών Περιβάλλοντος κ Γ. Παπακωνσταντίνου και Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τις υποθέσεις καθώς η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να τις διερευνήσει.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Γ. Μπαμπινιώτη, κατατέθηκε από το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, για παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, με τον ισχυρισμό ότι « εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της επιχειρηματικής ομάδας των σχολαρχών (και ο ίδιος, ως γνωστόν, είναι ο Πρόεδρος των 29 Αρσακείων – Τοσιτσείων σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας)».



Ο τότε υπουργός φέρεται να τους είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να τους «εξομοιώσει» μισθολογικά με τους δημόσιους, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες αποφάσεις των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Η αναφορά κατά του κ. Παπανδρέου, αλλά και κατά κάθε βουλευτή, υπουργού, υφυπουργού, που συνέβαλε στη διάπραξη σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού των εγκλημάτων της εσχάτης προδοσίας και της εξαπάτησης των εκλογέων κατατέθηκε από δικηγόρο.

Τέλος η μήνυση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, την οποία έχουν καταθέσει δύο πολίτες, αφορά έκταση στην Κρήτη και την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής του Β' Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου.

To θέμα είναι πως θα αντιδράσει η Βουλή (βλ. προεδρείο)... Θα ξεκινήσει την κάθαρση ή θα προτιμήσει την σιωπηλή συγκάλυψη; Τα δύσκολα για την κυβέρνηση Σαμαρά μόλις αρχίζουν...
 http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου