ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

"Εγκεφαλικό" στην Άγκυρα απο την κατάρριψη του RF-4E! Δηλώσεις Α.Γκιουλ


ImageΣε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη του αναγνωριστικού αεροσκάφους RF-4E (αυτός θεωρούν τα ελληνικά Επιτελεία ότι ήταν ο τύπος του αεροσκάφους και από τα στοιχεία που έθεσαν στην διάθεσή του defencenet.gr το υιοθετούμε πλήρως) από βλήμα που εκτόξευσε αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU2 τα οποία ως γνωστόν στις κοσνόλες τους έχουν Ρώσους χειριστές.  
Πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.

«Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό,τι είναι αναγκαίο θα γίνει», επισήμανε ο Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Άγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο Γκιούλ επισήμανε επίσης πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε είναι πιθανόν να παραβίασε για μια στιγμή το συριακό εναέριο χώρο εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.

«Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει «κακή πρόθεση».

Η Άγκυρα με ανακοίνωσή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες. Μόνο πρώτο το defencene.gr όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα και παγκοσμίως, αποκάλυψε οτι το τουρκικό μαχητικό είχε καταρριφθεί και δεν επρόκειτο περί απλής πτώσης,

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία, από κοινού με τη Συρία πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπιστούν οι πιλότοι καθώς επίσης και ότι «η Τουρκία θα γνωστοποιήσει την τελική της στάση και θα προβεί με αποφασιστικότητα στα αναγκαία βήματα, όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Στην ανακοίνωση δεν έγινε αναφορά σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάρριψη, ούτε στο σημείο όπου βρισκόταν το τουρκικό αεροσκάφος, ωστόσο, η Συρία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε χαμηλά και εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας, όταν κατερρίφθη.

Σημειώνεται ότι αργά χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού 'Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.
H Tουρκία σε πολιτικό επίπεδο, πρακτικά, βιώνει κατάσταση "εγγκεφαλικού" από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου