ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: «Κρυφοί» θάνατοι από την αδυναμία ασθενών να πάρουν τα φάρμακά τους


Όλο και περισσότερο μεγαλώνει ο αριθμός των ασθενών πολιτών της Πάτρας, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, λόγω της αδυναμίας τους να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο κ. Κωστακιώτης, από τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν παίρνει καθημερινά το φάρμακό του γιατί δεν μπορούν να δώσουν ούτε την ελάχιστη συμμετοχή που τους αναλογεί.
Πολλοί ασθενείς πλέον, αποφασίζουν να ..δώσουν τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουν να τα δώσουν για να πάρουν ψωμί για την οικογένεια και τα παιδιά τους και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την αγορά των φαρμάκων τους, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν κανονικά την αγωγή τους και να παίρνουν περιστασιακά. Σύμφωνα με τον κ. Κωστακιώτη, αυτό οδηγοί ακόμα και σε «κρυφούς» θανάτους, αφού για παράδειγμα ένας καρδιοπαθής που παθαίνει έμφραγμα γιατί δεν ακολουθεί συστηματικά την ιατρική αγωγή του δεν μπορεί να καταγραφεί ως θάνατος από αδυναμία λήψης φαρμάκων, αλλά σε αυτό οφείλεται. Χαρακτηριστικά, άλλωστε, είναι τα παραδείγματα πολιτών που φτάνουν κάθε μέρα στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου απορρυθμισμένοι, γιατί δεν έχουν ούτε 5 ευρώ για τα φάρμακά τους.
Αλλά και μακροπρόθεσμα θα φανούν  τα προβλήματα από την έλλειψη σωστής υγειονομικής περίθαλψης, καθώς εκτιμάται ότι από τον μη σωστό εμβολιασμό των παιδιών θα εμφανισθούν πάλι «ξεχασμένες» ασθένειες, όπως ελονοσία και φυματίωση.

(ΠΗΓΗ: http://patrastimes.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου