ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Βαριά «καμπάνα» στον Άκη για το κινητό

Με την ανώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας για όσους κρατούμενους «συλλαμβάνονται» να κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εντός φυλακής τιμωρήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος…
Η ποινή που επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ είναι «100 βαθμοί», γεγονός που έχει ήδη καταγραφεί στο ατομικό του δελτίο πειθαρχικού ελέγχου. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Σωφρονιστικό Κώδικα:

Οι βαθμοί ποινής λαμβάνονται υπόψη για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του κρατουμένου και ιδίως στις περιπτώσεις της υπό όρο απόλυσης, της χορήγησης άδειας, του ευεργετικού υπολογισμού ημερών ποινής και άλλων ευεργετικών μέτρων.
Εάν στον κρατούμενο έχουν επιβληθεί περισσότεροι από 100 βαθμοί ποινής, η χορήγηση των παραπάνω ευεργετικών μέτρων γίνεται μόνον ύστερα από ειδική αιτιολογία ως προς το σημείο αυτό από το αρμόδιο όργανο.
Παρών στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, (σ.σ το οποίο αποτελείτο από τον εποπτεύοντα της φυλακής εισαγγελέα, τη διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος και τον αρχαιότερο κοινωνικό λειτουργό) ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος παραδέχθηκε το παράπτωμα του.
Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην υπουργός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από σωφρονιστικό υπάλληλο να κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου στις 29 Μαΐου.
Εν τω μεταξύ προθεσμία για να απολογηθεί μετά τις εκλογές ζήτησε και έλαβε από τον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου, ο οποίος κατηγορείται επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου.
Η κατηγορία αφορά υπογραφές του σε επιταγές της Off shore, Torcaso, για τις αγοραπωλησίες των ακινήτων με την Μονή Βατοπεδίου.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου