ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΣΟΚ: Το Facebook γέμισε παιδική πορνογραφία

Το Facebook αποτελεί την ιστοσελίδα με τον μεγαλύτερο όγκο διακίνησης φωτογραφιών.

Πολλοί χρήστες ανεβάζουν καθημερινά φωτογραφίες από διακοπές, καθημερινές τους στιγμές ή ακόμα και από το κατοικίδιο τους. Αυτή είναι η υγιής πλευρά του θέματος, γιατί υπάρχει και η...

αρρωστημένη. Σύμφωνα με έρευνα του WND.com το Facebook στην προσπάθειά του να περιορίσει τη λογοκρισία έχει αφήσει ένα κενό «ασφαλείας» και το κοινωνικό δίκτυο έχει γεμίσει με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο δημοσιογράφος Chelsea Schilling έφερε στην επιφάνεια σκάνδαλο διακίνησης σοκαριστικών φωτογραφιών με κακοποιημένα και βιασμένα παιδιά τα οποία κάνουν το γύρο του Facebook. Στην έκθεση του δημοσιογράφου αναφέρονται φωτογραφίες με έναν άνδρα που χαϊδεύει ένα γυμνό μωρό.

Όλες οι φωτογραφίες έχουν καταγγελθεί στο FBI και το Facebook ανακοίνωσε πως κάνει έρευνες για να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν όλες. Οι περισσότερες δείχνουν παιδιά κάτω των δώδεκα ετών ενώ το κοινό που τις έχει διακινήσει είναι κυρίως εφηβικό και με ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις.

Τα στοιχεία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους χρήστες του Facebook και ειδικά στους γονείς που φοβούνται γα το περιεχόμενο με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα κάθε μέρα τα παιδιά τους, γράφει το mediagate.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου