ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Για τα μπάζα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.Κατέρρευσε (μόνο του)ς

Γειά σου υπουργάρα Λοβέρδο.Πεθαίνουν οι ασθενείς χωρίς φάρμακα το ξέρεις;
Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης λόγω τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Η εταιρεία αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012.
Η διαδικασία συνταγογράφησης θα γίνεται ...


χειρόγραφα μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία την Δευτέρα 14/5/2012.

Η δυσλειτουργία αποδίδεται σε αδυναμία...
...του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή.

Αντιδράσεις καταγράφονται από επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας, που υπογραμμίζουν ότι με δεδομένη την κατάργηση από την 1η Μαΐου της χειρόγραφης συνταγογράφησης, οι γιατροί που την εκτελούν υπόκεινται σε χρηματική ποινή! Μάλιστα, σε πολλά μέρη, αναλώσιμα υλικά, όπως π.χ. ταινίες σακχάρου για διαβητικούς, οι ασθενείς τα αγοράζουν, καθώς οι γιατροί αποφεύγουν να τα συνταγογραφήσουν, με το φόβο της χρηματικής ποινής και της στοχοποίησης.

Όπως αναφέρουν στο Cretalive.gr, επαγγελματίες του κλάδου, "οι ιδιώτες μη συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατροί δεν δικαιούνται, έτσι κι αλλιώς, να κάνουν χειρόγραφη συνταγογράφηση διότι δε διαθέτουν συνταγολόγια – οπότε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους άρα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους και να πάνε στο σπίτι τους .

Οι δε συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν τον όγκο δουλειάς με χειρόγραφες συνταγές αμφιβόλου νομιμότητας της δουλειάς τους, ενώ οι ασφαλισμένοι εγκλωβίζονται μεταξύ επάρκειας συνταγολογίων και καλής διάθεσης των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ οργανισμών".

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι τα φαρμακεία δε θα εκτελούν συνταγές ως τις 13 του μήνα, σύμφωνα με ειδοποίηση που έχουν λάβει, και που θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, στην ταλαιπωρία και τη σύγχυση!
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου