ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Επίθεση κατά πάντων από τον Γκρούεφσκι!

Πεπεισμένος πως η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στην Ευρωατλαντική Συμμαχία παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δικαιολογώντας έτσι την απόφασή του δήλωσε να μην μεταβεί στο Σικάγο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.


Σε συνέντευξη του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, την οποία εξασφάλισε το www.pentapostagma.gr και παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία της, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε πως αν ήταν στη θέση του προέδρου της χώρας Ιβάνοφ δεν θα μετέβαινε στο Σικάγο «Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φανερή αδιαφορία των ισχυρότερων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν να εξυπηρετήσουν την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος»!

Ο κ. Γκρούεφσκι επιτέθηκε κατά των χωρών μελών του ΝΑΤΟ κατηγορώντας τις πως «Καλούν την ΠΓΔΜ μόνον όταν τη χρειάζονται, όπως το 1999 όταν παρείχαμε στήριξη για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας ή, για να συμπεριλάβει στρατιώτες της στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ενώ όταν δεν τη χρειάζονται χρησιμοποιούν διγλωσσία»!

Φυσικά από το παραλήρημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να γλιτώσει η Ελλάδα: «Ο κύριος υπαίτιος που δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ έχει όνομα και λέγεται Ελλάδα. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να μην αναπτυχθούμε και να μην προοδεύσουμε και χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Ο μοναδικός στόχος της χώρας αυτής είναι να αλλάξει το όνομα του κράτους μας, να αλλάξει το όνομα του λαού μας και της γλώσσας μας», ανέφερε χωρίς να …κοκκινίζει ο κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας μιας χώρας που κατηγορείται από όλα σχεδόν τα όμορα κράτη πως προσπαθεί να βρει λόγο ύπαρξης υφαρπάζοντας την ιστορία των γειτονικών της χωρών.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου