ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τουλάχιστον 16 μετασεισμοί στη Σόφια


Άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών χαρακτηρίζουν τη δόνηση οι σεισμολόγοιΆνευ προηγουμένου για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών χαρακτηρίζουν τη δόνηση οι σεισμολόγοι
Μια «άνευ προηγουμένου εδώ και δεκαετίες για τη Βουλγαρία», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων, δόνησε έπληξε τη Σόφια τα ξημερώματα. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών αποτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πάντως, πρόκειται για τον κύριο σεισμό, καθώς εντός της πρώτης ώρας μετά τον σεισμό ακολούθησαν περίπου δεκαέξι μετασεισμικές δονήσεις. Όπως συμβαίνει συνήθως όταν τεκτονικές πλάκες και στρώματα γης μετακινούνται, όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, σε δηλώσεις του στη δημόσιες ραδιοφωνία ΒΝΡ περίπου στις 04:00.

Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίζεται ανάμεσα στη Σόφια και στην πόλη Πέρνικ, η οποία απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα δυτικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την πυροσβεστική και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Βουλγαρίας.
Παρά την καταστροφική, όπως θεωρείται, ισχύ του σεισμού, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις της εθνικής υπηρεσίας της Βουλγαρίας στις 05:00 είχε αναφερθεί μόνο η κατάρρευση ενός σπιτιού, στο χωριό Ρουντάρτσι στα δυτικά περίχωρα της Σόφιας.
Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, θύματα δεν έχουν αναφερθεί.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου