ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τι πραγματικά θα γίνει αν αυξηθεί η θητεία,χωρίς να κλείσουν στρατόπεδα;Το καλύτερο ρουσφέτι!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σεβόμαστε την    άποψη που εξέφρασε ο Α/ΓΕΕΘΑ    Μ.Κωσταράκος,απαντώντας ουσιαστικά στο άρθρο μας για τη θητεία.Αναδιοργάνωση και αύξηση της θητείας δύο στόχοι ξεχωριστοί,έγραψε στο μήνυμά του στο twitter, τους οποίους θα υλοποιήσει στο άμεσο μέλλον.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του.Όπως και τις προθέσεις αρκετών προκατόχων του.Αλλά θα μας επιτρέψει να εκφράσουμε την καχυποψία μας,που δεν αφορά στους στρατιωτικούς αλλά στους πολιτικούς μας.Διαχρονικά και ανεξαρτήτως χρώματος.

Επιμένουμε να συνδέουμε την αναδιοργάνωση -το συμμάζεμα των μονάδων για την ακρίβεια- με τη θητεία και θα εξηγήσουμε γιατί.


Τι θα συμβεί πραγματικά αν η θητεία αυξηθεί και ταυτόχρονα τα εκατοντάδες στρατόπεδα και μονάδες εξακολουθούν να λειτουργούν άνευ λόγου και αιτίας στην ενδοχώρα; Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η θητεία θα εξακολουθήσει να είναι το καλύτερο ...ψηφοθηρικό προϊόν για τους εθνοπατέρες και τους επίδοξους πολιτευτές! Η συνέχιση της λειτουργίας των στρατοπέδων που πράγματι συντηρούν τοπικές οικονομίες -και αυτό είναι θέμα προβληματισμού- θα εξακολουθήσει να είναι το νούμερο 1 “ρουσφέτι”.

Και για να μην κατηγορούμε μόνο τους πολιτικούς αυτό ισχύει και για πολλές άλλες “κοινωνικές-επαγγελματικές” τάξεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση και πρόσβαση στις ΕΔ.Των δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένων.

Συνεπώς κατά τη γνώμη μας η αναδιοργάνωση των ΕΔ δεν μπορεί να αγνοήσει το ζήτημα της θητείας.Θα έπρεπε να προηγηθεί της τελικής απόφασης για τη χρονική της διάρκεια.Διαφορετικά με τη νοοτροπία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα είμαστε βέβαιοι ότι η αύξηση της θητείας ούτε καν το στόχο της αύξησης των επανδρώσεων δεν θα πετύχει. Με 300 βουλευτές ,άλλους τόσους πολιτευτές και όλους τους υπόλοιπους να ζητάνε μια καλή μετάθεση-απόσπαση,τίποτα δεν θ΄αλλάξει.

Θα επιμείνουμε λοιπόν στην ανάγκη άμεσου λουκέτου σ΄ όλες τις άχρηστες μονάδες.Δεν δημοσιεύουμε τη λίστα των στρατοπέδων που έχουμε στα χέρια μας,γιατί πολλοί θα σπέυσουν να υποστηρίξουν ότι αυτό δεν είναι σωστό.Αν όμως οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν με τα μάτια τους πόσα στρατόπεδα πληρώνουν και που βρίσκονται αυτά δεν ξέρουμε αν θα γέλαγαν -από τα νεύρα τους- ή θα έκλαιγαν -από την απόγνωσή τους- μ΄ αυτά που θα έβλεπαν!

Μπορούμε όμως κάποια στιγμή ,μετά τις εκλογές να δημοσιεύσουμε τις οργίλες ερωτήσεις βουλευτών μας που απαιτούσαν να μείνουν ανοιχτά στρατόπεδα σε περιοχές που έχουν να απειληθούν από την εποχή της Επανάστασης του 1821!  

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου