ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012


- Έως τέλη Ιουνίου ο ... δεύτερος γύρος του Μνημονίου
- Μειώσεις μισθών και 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο
- Νέο φορολογικό και κατάργηση φοροαπαλλαγών
- Αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΚΟ























Πέρα από όσα δεν λέγονται οι υπογραφές έχουν πέσει για όσα μέτρα προβλέπονται από τη νέα δανειακή σύμβαση που με τη σειρά της συνδέεται με το κούρεμα. Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να υπόσχεται έξοδο από την κρίση εντός τριών ετών, μπορεί ο κ. Σαμαράς να υπόσχεται μείωση της ανεργίας στο μισό να ενέσεις ρευστότητας... ως τότε όμως πρέπει να περάσουν οι 40 μέρες μέχρι το τέλος Ιουνίου οπότε και για να συνεχιστεί η ροή χρήματος από το νέο δάνειο η χώρα υπό τη διαρκή επίβλεψη της τρόικας θα πρέπει να έχει “περάσει” μια σειρά από μέτρα.

Ως τα τέλη Ιουνίου λοιπόν θα πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να:
-Προσδιορίσει τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δις ευρώ για την διετία 2013 – 2014 οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

-Καταθέσει νομοσχέδιο για την μείωση των μισθών κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια και οι μειώσεις θα πρέπει να ισχύσουν από την 1η Ιουλίου.

-Καθορίσει το “πλεονάζον” προσωπικό των 15.000 υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα οι οποίοι και θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

-Ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο πρώτα απ' όλα θα καταργηθεί μια σειρά φοροαπαλλαγών.

-Αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ

-Αυξήσει τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές τιμές.

-Προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων ΔΕΚΟ όπως ΔΕΠΑ , ο ΟΠΑΠ , τα ΕΛΠΕ η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

-Προχωρήσει σε νέες περικοπές στην υγεία

Ουσιαστικά απομένουν 77 δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και που πρέπει να δρομολογηθούν, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μέρα θα ανακοινώνονται και δύο μέτρα! Συνολικά πρέπει να παρθούν μέτρα 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μόνη... ανάσα η πιθανότητα παράτασης του πακέτου μέτρων για ένα χρόνο δηλαδή η δημοσιονομική προσαρμογή να γίνει ως το 2015 και όχι το 2014, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι τα μέτρα δεν θα παρθούν, απλά θα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου