ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το «έγκλημα» μετακομίζει στην επαρχία

Οι περιπολίες της αστυνομίας είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα οι συμμορίες να δρουν ανεξέλεγκτα
Η εξάρθρωση της συμμορίας των ληστών με τις βαριοπούλες, η οποία είχε διαπράξει τουλάχιστον 18 ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και χρηματαποστολές, 16 κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις σε ΑΤΜ, με λεία που ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώκαι εγκληματική δράση σε Αθήνα, Πάτρα και Καλαμάτα, απέδειξε γι' ακόμη μία φορά αυτό που υποψιάζονται εδώ και αρκετό καιρό οι αστυνομικοί, ότι, δηλαδή, το έγκλημα "μετακομίζει"στην επαρχία !
Συμμορίες αδίστακτων Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών που μέχρι πρότινος "χτυπούσαν" μόνον στην Αθήνα, κάνουν επιδρομές και σε περιοχές κοντά στην Αττική, αφού η αστυνόμευση εκεί είναι ελλειπής (λιγότερη ΔΙΑΣ και ασφάλεια) και άρα οι στόχοι πιο εύκολοι. Οι ληστείες μάλιστα γίνονται πλέον οργανωμένα στην περιφέρεια και όχι αυθημερόν - επιδρομές !
Οι κακοποιοί κλέβουν οχήματα στην Αττική και νοικιάζουν σπίτια στην επαρχία, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν ως κρησφύγετα. Αμέσως μετά τις ληστείες εγκαταλείπουν τα κλεμμένα οχήματα και κρύβονται στα κρησφύγετα, ενώ δεν διστάζουν να πυροβολήσουνεναντίον των αστυνομικών με Καλάσνικοφ εάν έρθουν αντιμέτωποι μαζί τους, όπως έγινε στην "μάχη" της Καλαμάτας την προηγούμενη Δευτέρα, με απολογισμό τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων τρεις αστυνομικοί.
Αύξηση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο
Η αποκέντρωση του εγκλήματος φαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας. Το 2011 στην περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 19 δολοφονίες, ενώ το 20109 άνθρωποι έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας. Αύξηση υπάρχει και στις ληστείες, αφού το2011 καταγράφηκαν 189, ενώ την προηγούμενη χρονιά 174. Εδώ μάλιστα, όπως φαίνεται, οι ληστές επιλέγουν να χτυπούν ΕΛΤΑ, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ, αλλά και σπίτια, (52 ληστείες σε σπίτια το 2011, 38 το 2010). Μικρή αύξηση καταγράφεται και στις κλοπές και διαρρήξεις, αφού έγιναν 4.921 το 2011 και 4.871 το 2010. Παρόμοια είναι η εικόνα και στις κλοπές των τροχοφόρων με 1.196 κλοπές το 2011 και 1.057 το 2010.
Ληστεύουν και δολοφονούν ηλικιωμένους 
Το τραγικό είναι ότι εκτός από την αύξηση της εγκληματικότητας στην επαρχία, έχει παρατηρηθεί και αύξηση των ληστειών μετά φόνου, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους ! Αδίστακτοι κακοποιοί εισβάλουν σε σπίτια, κυρίως σε χωριά και εκεί αφού βασανίσουν τα ανυπεράσπιστα και ανήμπορα να αντιδράσουν θύματα τους, τα χτυπούν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα δολοφονούν για λίγα ευρώ ! Το έγκλημα συνήθως αποκαλύπτεται μετά από αρκετές ώρες, όταν οι δολοφόνοι έχουν πλέον εξαφανιστεί, αφού οι περιπολίες είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα οι συμμορίες να δρουν ανεξέλεγκτα, σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό...
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου