ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δήλωναν ότι είχαν αυθαίρετα πριν καν τα χτίσουν

Μια νέα γενιά αυθαιρέτων δημιούργησε ο ν. 4014/11 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων καθώς έλεγχοι του υπουργείου Περιβάλλοντος σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο έδειξαν το χάος που επικρατεί στη χώρα μας.

Και αυτό γιατί οι αεροφωτογραφίες που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος δείχνουν πως πολλοί δήλωναν αυθαίρετα που δεν υπήρχαν για να μπορούν μετά να τα χτίσουν!

Φαίνεται δηλαδή πως μερικοί έσπευσαν να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους πριν καν τα χτίσουν.

Σύμφωνα με τη "Καθημερινή", έλεγχοι στη Μύκονο έδειξαν πως...
...έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής περίπου 40 νέα αυθαίρετα ενώ αυτά που έχουν δηλωθεί σε όλη τη χώρα φτάνουν τις 300.000.

"Για πρώτη φορά έχουμε εικόνα για ένα νησί - αυτό το νησί τυχαίνει να είναι η Μύκονος. Σε χάρτη αποτυπώνονται τα δηλωμένα αυθαίρετα. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε πού σε ένα δάσος έχει χτιστεί αυθαίρετο και έτσι μπορούμε να πάμε και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του νόμου, εφόσον μέσα στα δάση απαγορεύονται τα αυθαίρετα", ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος κατά τη 2 συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Γεωπληροφορίας.

Ανάλογη αεροφωτογράφηση έγινε και στη Σαντορίνη αλλά και στη Ρόδο. "Στόχος είναι μια πλήρης εικόνα όλης της χώρας, ακριβώς πριν από την εφαρμογή του νόμου, από δορυφορικές εικόνες, ώστε να τη συγκρίνουμε με τη σημερινή εικόνα και έτσι να ξέρουμε ποια νέα αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί", τόνισε ο υπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνει σύγκριση φωτογραφιών, πριν και μετά την εφαρμογή του νόμου 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Το υπουργείο πάντως δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία καθώς οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 300.000 φάκελοι για "τακτοποίηση" αυθαιρέτων, ενώ για 38.429 από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), τα έσοδα από την καταβολή του παραβόλου και του ειδικού προστίμου έχουν φθάσει τα 400.000.000 ευρώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου