ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Δολοφονία πέντε Σλάβων στα Σκόπια…

Κύμα έντασης έχει προκαλέσει στα Σκόπια η δολοφονία πέντε ατόμων στην περιοχή Σμίλκοβτσι. Οι κάτοικοι της περιοχής διαδηλώνουν, απαιτώντας από τις διωκτικές αρχές να εξιχνιάσουν το έγκλημα και να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο αστικά λεωφορεία και τρία αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών και καταδίκασε την αποτρόπαιη δολοφονική πράξη. Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα δήλωσε ότι...
...η αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για το περιστατικό και ότι έχει πάρει καταθέσεις από τριάντα άτομα. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να αποφεύγουν εικασίες σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες μπορούν να υπονομεύσουν, όπως είπε, τις διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της δολοφονίας αυτής και για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι σοροί των θυμάτων βρέθηκαν από ψαράδες στην τεχνητή λίμνη της περιοχής Σμίλκοβτσι, η οποία απέχει περίπου 15 χλμ. από τα Σκόπια. Τα θύματα ήταν Σλάβοι. Τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών και είχαν πάει στη λίμνη για ψάρεμα. Οι σοροί τους έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κάλυκες από σφαίρες.

Οι τέσσερις νεαροί ήταν από το χωριό Ραντίσανι, κοντά στην τεχνητή λίμνη. Το πέμπτο θύμα ήταν ηλικίας 45 ετών και είχε πάει στη λίμνη επίσης για ψάρεμα και ήταν από ένα άλλο γειτονικό χωριό. Εικάζεται ότι βρισκόταν κοντά στον σημείο του εγκλήματος και οι δράστες τον δολοφόνησαν για να μην υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου