ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ... ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!




ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑΣ!
Τα πάντα πλέον περιμένουμε να δούμε σε τούτη τη χώρα. Έτσι σήμερα διαβάσαμε πως: "Το συγκρότημα των περιστρεφόμενων δερβίσηδων Al Tannoura θα βρίσκονται στα Γιάννενα προσφέροντάς μια... νύχτα μυσταγωγίας, το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το συγκρότημα των Al Tannoura ιδρύθηκε στο Κάιρο, το 1988. Δίνει παραστάσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου δύο 
φορές την εβδομάδα, στο Κάιρο. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές γιορτές της Αιγύπτου. Έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλον τον κόσμο (Ιαπωνία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστρία, Ουγγαρία, Κένυα, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής). Ο χορός των περιστρεφόμενων δερβίσηδων συνοδεύεται από λαϊκά μουσικά όργανα, όπως rababa, salamia, φλάουτο, τύμπανα, ντέφια και sanjes. Ο χορός τους συνοδεύεται με απαγγελία στίχων. Ο πρώτος χορευτής, γνωστός ως «Lafife» και οι άλλοι χορευτές, «Hanatia», χορεύουν στο ρυθμό που δίνουν τα ντέφια. Οι χορευτές δεν είναι εκπαιδευμένοι, αλλά θεωρείται ότι έχουν κληρονομήσει την τέχνη αυτή αυθόρμητα από τους προγόνους τους".
Και ρωτάμε... ποιος φωστήρας είχε την τρομερή ιδέα παραμονή της Εθνικής ΜΑΣ Επετείου της 25ης Μαρτίου να φέρουν δερβίσηδες;;;


http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου