ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σάλος για τους... μυστικούς δείπνους Κάμερον με λομπίστες Το σκάνδαλο οδήγησε σε παραίτηση τον ταμία των Τόρις

Ο Ντ. Κάμερον είχε μετατρέψει τη μάχη κατά των λόμπι σε σημαία του πολιτικού του λόγου όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση
Αγριες διαστάσεις παίρνει στη Βρετανία το σκάνδαλο εξαγοράς συναντήσεων με πολιτικούς από ισχυρούς λομπίστες.Σύμφωνα με αποκαλύψεις, ο Ντέιβιντ Κάμερον -ο οποίος είχε μετατρέψει τη μάχη κατά των λόμπι σε σημαία του πολιτικού του λόγου όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση- δείπνησε τουλάχιστον τρεις φορές με σημαντικούς χρηματοδότες του Συντηρητικού Κόμματος από τότε που εκλέχθηκε στην πρωθυπουργία.
Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες πως πρόκειται να δημοσιοποιήσει όλες τις συναντήσεις και τα τραπέζια που παρέθεσε τα τελευταία δύο χρόνια καθώς και τα ονόματα όσων παρευρέθηκαν σε αυτά.

Υπενθυμίζεται πως......το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ρεπόρτερ των «Σάντεϊ Τάιμς», παριστάνοντας τους επιχειρηματίες και εν δυνάμει χρηματοδότες, κατέγραψαν με κρυφή κάμερα τον ταμία του κόμματος, Πίτερ Κρούντας, να υπόσχεται κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κάμερον σε αντάλλαγμα δωρεάς ύψους 299.000 ευρώ στους Τόρις.

Οι αποκαλύψεις οδήγησαν τον Κρούντας σε παραίτηση, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε εξαγριωμένος με το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν χθες οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Κάμερον μπορεί να έχει συνευρεθεί με σημαντικούς χρηματοδότες του κόμματος, ωστόσο, πρόκειται για ανθρώπους που γνώριζε από παλιά και ο Κρούντας ουδέποτε πρότεινε να προστεθεί κάποιο όνομα στις λίστες των προσκεκλημένων
http://www.ethnos.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου