ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Απελαύνονται 700.000 Χριστιανοί στο Βόρειο Σουδάν

Περίπου 700.000 Σουδανοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Χριστιανοί, θα πρέπει να φύγουν από την χώρα του Βόρειου Σουδάν μέχρι τον Απρίλιο και να μεταναστεύσουν στο Νότιο Σουδάν έπειτα από νόμο που ψηφίστηκε στο Βόρειο Σουδάν.


Ο νόμος αναφέρει ότι όσοι θεωρούνται «ηθικώς» Νότιοι Σουδανοί θα πρέπει να μεταναστεύσουν και να φύγουν από το Βόρειο Σουδάν ή να κάνουν αίτηση για παραμονή με την ίδια διαδικασία που ακολουθούν οι μετανάστες!!

Αυτό είναι αντίθετο με τις πολλές έρευνες που έχουν γίνει οι οποίες αναφέρουν ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στη χώρα του Βόρειου Σουδάν.

Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποιεί ότι:...
...«Δηλώσεις και πράξεις των κυβερνητικών στελεχών του Σουδάν καταδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος νόμος ερμηνεύεται και θα εφαρμοσθεί σε όλους όσους διαμένουν στο Σουδάν που σημαίνει ότι χριστιανοί πολίτες θα χάνουν την Σουδανική υπηκοότητα, ανεξάρτητα εάν έχουν αποκτήσει ή θέλουν να αποκτήσουν ΝοτιοΣουδανική υπηκοότητα»

«Αυτή η πρόταση είναι απαράδεκτη, και είναι εντελώς αντίθετη με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Προγράμματος Απάτριδων Προσφύγων, Sarnata Reynolds. Και συνεχίζει: «Πρώτον, τα άτομα στα οποία στοχεύει αυτός ο νόμος έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν Σουδανική υπηκοότητα – καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ζήσει στην χώρα όλη τους την ζωή – και επίσης δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προβούν σε αίτηση για ΝοτιοΣουδανική υπηκοότητα. Δεύτερον, ο εξαναγκασμός των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών σε στρατόπεδα απέλασης και η απέλαση τους σε μία χώρα την οποία ίσως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ αποτελεί μία νομική και ηθική καταστροφή».

Αυτό είναι μόλις ένα παράδειγμα των διωγμών που γίνονται εναντίον των Χριστιανών από την ισλαμική κυβέρνηση του Σουδάν.
Το 2010, ο Σουδανός Πρόεδρος Omar al-Bashir προειδοποίησε: «Εάν το Νότιο Σουδάν αποχωρήσει, θα αλλάξουμε το Σύνταγμα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούμε να μιλάμε για ποικιλότητα πολιτισμών και εθνικοτήτων»!!!
«Η Sharia και το ισλάμ θα είναι η κύρια πηγή του Συντάγματος, η ισλαμική θα είναι η επίσημη θρησκεία και η Αραβική η επίσημη γλώσσα» πρόσθεσε.
Ο Eric Reeves ο οποίος είναι δημοσιογράφος στην Sudan Tribune αναφέρει ότι οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών έχουν κλιμακωθεί: « Στο Χαρτούμ παρατηρείται μία έντονη αύξηση περιστατικών απειλών και επιθέσεων κατά εκκλησιών, ιερέων και Χριστιανών οποιασδήποτε εθνικότητας. Όσοι θεωρούνται Χριστιανοί («νότιοι») διώκονται και από στρατιωτικούς αντάρτες στο Νότιο Σουδάν με την υποστήριξη του Χαρτούμ.
Όπως και στην περίπτωση της απέλαση των ΝοτιοΣουδανών οι διωγμοί των χριστιανών είναι έμμεσοι γιατί αρχικά στοχεύονται εθνοτικές ομάδες οι οποίες περικλείουν μεγάλο αριθμό χριστιανών. Για παράδειγμα οι Σουδανοί επιτίθενται με πυραύλους στα Βουνά Nuba τα οποία αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες Χριστιανικές κοινότητες του Σουδάν.
Οι συγκεκριμένες πρακτικές αναμένεται να δυναμιτίσουν το κλίμα ανάμεσα στον Χριστιανικό και τον ισλαμικό κόσμο και αναμένονται έντονα θερμά επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου