ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Μας εκβίαζαν με χρεοκοπία για πληρωθεί η ΕΚΤ του πρώην αντιπροέδρου της κ. Παπαδήμου!


Ο κ. Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ με τον πρώην πρόεδρο κ.Τρισέ
Πόσο έχει ο μήνας την Τρίτη; 20 Μαρτίου, είναι η μέρα για την οποία έγινε όλος αυτός ο χαμός με το νέο δάνειο και το Μνημόνιο. Τότε έπρεπε η Ελλάδα να πληρώσει το περίφημο ομόλογο των 14 και πλέον δις ευρώ αλλιώς θα είχαμε στάση πληρωμών και χρεοκοπία.
Θυμάστε τους εκβιασμούς, τις απειλές και τα διλήμματα που έλεγαν ή παίρνετε νέο δάνειο και μέτρα ή χρεοκοπείτε στις 21 Μαρτίου;
Τώρα λοιπόν που πήραμε τα μέτρα και θα αρχίσει να εκταμιεύεται και το νέο δάνειο… σωθήκαμε. Εμείς και μαζί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μαζί φυσικά με τις εθνικές τράπεζες οι οποίες, να θυμηθούμε ότι δεν πήραν μέρος στο κούρεμα αν και διαθέτουν ομόλογα αξίας άνω των 50 δις ευρώ.
Όπως εύστοχα παρατηρεί η Wall Street Journal, στις 20 Μαρτίου η Ελλάδα έπρεπε να πληρώσει 14,5 δις ευρώ σε ιδιώτες πιστωτές, ΕΚΤ και εθνικές τράπεζες. Από όλους αυτούς λοιπόν, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους οι μόνοι που δε θα πάρουν τίποτε είναι οι ιδιώτες ομολογιούχοι. Ή μάλλον θα πάρουν κάτι νέα ομόλογα που θα πληρωθούν σε βάθος χρόνου κι αν. Αντιθέτως, η ΕΚΤ θα πρέπει την ερχόμενη Τρίτη να πάρει ζεστά – ζεστά 4,7 δις ευρώ, όση είναι η αξία των ομολόγων που λήγουν εκείνη την ημέρα.
Τα ίδια ομόλογα δηλαδή έχουν διαφορετική μεταχείριση παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν τα CACs και μπήκαν στο κούρεμα και όσοι αντιστάθηκαν, κυρίως τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τη στιγμή δηλαδή που καταρρέουν τα ταμεία και που 15.000 ομολογιούχοι – μικροαποταμιευτές έχασαν τη μισή περιουσία τους και η υπόλοιπη είναι κάτι κουρελόχαρτα, η ωραία ΕΚΤ θα πάρει τα χρήματά της. Τα ομόλογα της οποίας όχι μόνο δεν “κουρεύτηκαν” αλλά πληρώνονται στο άρτιο παρά το γεγονός ότι τα έχει αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά σε discount.
 Κι εδώ να θυμίσουμε ότι η ΕΚΤ είναι το πρώην αφεντικό του κ. Παπ

αδήμου. Ο πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων, έστησε ένα πολύ ωραίο κόλπο για να μη χάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα λεφτά της. Και τα επόμενα χρόνια οι άλλοι ομολογιούχοι θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ ενώ η ΕΚΤ θα κάνει πάρτι στη Φρανκφούρτη και θα πίνει στην υγεία του Παπαδήμου.
Το antinews εξ αρχής έχει κάνει εκτενείς αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα : “Ρουσφέτι Παπαδήμου στην ΕΚΤ σε βάρος της Ελλάδος
Το χρονικό της …εξυπηρέτησης της ΕΚΤ  ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο για το νέο ελληνικό  πακέτο βοήθειας και το PSI, όταν η  ΕΚΤ, μονομερώς και αυθαιρέτως,  αντάλλαξε τα ομόλογα της με νέα του ελληνικού δημοσίου, απαλλασσόμενη από οποιαδήποτε συμμόρφωση σε ενδεχόμενη επιβολή ρήτρας συλλογικής δράσης.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να υποστεί την παραμικρή απώλεια από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων!  Η μόνη …παραχώρηση ήταν η δέσμευσή της να δώσει, γενναιόψυχα,  λίγα…ψιλά από το ταμείο, στα κράτη μέλη, ώστε να χαμηλώσουν κατά μισή μονάδα το επιτόκιο του ελληνικού δανεισμού σε βάθος τριετίας, όπου…ποιος ζει-ποιος πεθαίνει…
Σύμφωνα με την Wall Strret Journal, η συμφωνία της ΕΚΤ και των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης αντικατοπτρίζει την λεπτή ισορροπία μεταξύ της παροχής βοήθειας στην Αθήνα για να παραμείνει στο ευρώ και της προστασίας των συμφερόντων της.
Χρειάζεται άραγε να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπαδήμος που διετέλεσε και αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν έδωσε ποτέ τις απαραίτητες εξηγήσεις για την προκλητική  εξαίρεση της από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που παίρνει πλέον διαστάσεις μείζονος σκανδάλου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου