ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης...Σφοδρή ανταλλαγή πυρών με 300 κάλυκες και τρεις τραυματίες


Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που βρισκόταν ταμπουρωμένος, ο 24χρονος δράστης των φονικών επιθέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν.

Ο ύποπτος αντιστάθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, σύμφωνα με άλλη πηγή της αστυνομίας. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε.....
νέες τεχνητές εκρήξεις στην περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα.

Πηγές της γαλλικής αστυνομίας δήλωσαν ότι ο Μοχαμέντ Μεράχ σκοτώθηκε, αφού αντιστάθηκε στα μέλη των επίλεκτων δυνάμεων Raid, που πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμά του. Κατά την ανταλλαγή πυρών -300 κάλυκες συνολικά- τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, ο ένας «αρκετά σοβαρά».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος είχε οχυρωθεί στο μπάνιο του διαμερίσματος, περιμένοντας τους αστυνομικούς, όπου και σκοτώθηκε.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο Μεράχ σκοτώθηκε, όταν πήδηξε από το παράθυρο, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεάν, είχε επαναλάβει ότι στόχος της αστυνομίας ήταν να τον συλλάβει ζωντανό, για να προσαχθεί στη Δικαιοσύνη και διευκρίνισε ότι από χθες το βράδυ ο Μοχαμέντ Μεράχ είχε σκληρύνει τη στάση του και είχε πει ότι «θέλει να πεθάνει με τα όπλα στα χέρια».

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, είχε πει ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη, Μοχαμέντ Μεράχ, ενδέχετο να μην είναι ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ είχε πει ότι θεωρεί «περίεργο» το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου