ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έλληνες βουλευτές ή νέοι Εφιάλτες της ιστορίας;



Του Κώστα Παππά

"Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα" λέει πολύ σοφά ένα λαϊκό άσμα, και πραγματικά είναι τώρα , είναι η ώρα που η ιστορία πιάνει τη γραφίδα και αρχίζει να εξιστορεί τα γεγονότα για να  τα ανακαλύψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Οι στιγμές που ζούμε όχι μόνο ως κράτος , αλλά ως Έθνος είναι πραγματικά ιστορικές και μέσα στις επόμενες μέρες και ώρες κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα καταγραφούν ιστορικά ως Εφιάλτες ή ως άνθρωποι που έχουν την ελάχιστη αρετή της διάκρισης ανάμεσα στο χρήσιμο και το άχρηστο, ανάμεσα στη σωφροσύνη και την εγκληματική παράδοση σε ξένα συμφέροντα.

 Αύριο την ώρα της πολιτικής σύσκεψης των 3 πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού , θα πέσουν οι μάσκες και θα αποκαλυφθούν τα πρόσωπα όλων, οι μάσκες της εξουσίας θα παρουσιάσουν με τον πιο καθαρό και  απόλυτο τρόπο ποιοί είναι αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη της Ελλάδας. Αύριο θα κληθούν να αποκαλύψουν  με τον τρόπο που θα αποφασίσουν για το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων, το πραγματικό τους πρόσωπο όλοι ανεξαιρέτως.

Μετά από κάθε κρίσιμο  άυριο όμως υπάρχει πάντα ένα πιο κρίσιμο βήμα και αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. Κύριοι Βουλευτές , οι επιταγές του Συντάγματος σας δίνουν την λύση, κάθε Βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση, και η συνταγματική αυτή  επιταγή επληρώνεται πλήρως τις επόμενες μέρες. Ορκιστήκατε όλοι οι Βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ να προστατεύεται το Σύνταγμα και τους νόμους αυτού του κράτους. Ποιός θα βρεθεί να σας πει το ελάχιστο , ακόμα και αν η απειλεί χρεοκοπίας πραγματοποιηθεί, αν ψηφίσετε κατά συνείδηση; Ποιός θα κατηγορήσει ένα Βουλευτή που αρνείται να βλέπει τη χώρα του να σέρνεται και να χάνει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας απέναντι σε όλους;

Ποιός θα σας πει προδότες αν κάνετε αυτό που η ΄ΛΟΓΙΚΗ ναι μόνο η ΛΟΓΙΚΗ επιτάσσει σε κρίσιμες στιγμές. Η ΛΟΓΙΚΗ λοιπόν και όχι το συναίσθημα μπορεί αν σας οδηγήσει σε μια ιστορική έξοδο από το πεινασμένο Μεσολόγγι. Η ΛΟΓΙΚΗ και όχι το συναίσθημα  μπορεί να σας κάνει να βγάλετε ασφαλέστατα συμπεράσματα για τους εγχώριους  ακι ξένους Σωσίες που έβαλαν τη χώρα στον προκρούστη εδώ και δύο χρόνια και τα αποτελέσματα των συνταγών τους τα βλέπετε όλοι τώρα, δεν μπορεί να μην τα βλέπετε.Η ΛΟΓΙΚΗ και όχι το συναίσθημα σας δείχνει με στοιχεία και αριθμούς ότι η υφεσιακή πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η ΛΟΓΙΚΗ και όχι το συναίσθημα σας λέει ότι άν εξαθλιώσετε κι άλλο με τις αποφάσεις σας  τους συνανθρώπους και συμπατριώτες σας, θα τους βρείτε οργισμένους μπροστά σας όσο δεν τους είδατε μέχρι σήμερα. Η ΛΟΓΙΚΗ και όχι το συναίσθημα λέει πως δεν έχει καμία αξία να  βασιλεύεις σε νεκροταφείο ζωντανών πτωμάτων. Η ΛΟΓΙΚΗ  και όχι το συναίσθημα σας λέει πως η χρεοκοπία μιας χώρας δεν πραγματοποιείται όταν το κράτος "έχει" να πληρώσει τα χρέη του από επιπλέον δανεικά , αλλά όταν έχουν να πληρώσουν τα δανεικά τους και οι πολίτες του.

Η ιστορία λοιπόν περιμένει και τη δική σας απόφαση , έχει βουτήξει τη γραφίδα στο μελάνι , σας κοιτάζει στα μάτια και περιμένει μια λογική απάντηση σε μια λογική ερώτηση. Είστε Έλληνες Βουλευτές ή ΄νέοι Εφιάλτες της ιστορίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου