ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η Μέρκελ παρεμβαίνει τώρα και στο Σκοπιανό!


Να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα της ονομασίας κάλεσε η Άνγκελα Μέρκελ Αθήνα και Σκόπια!

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η γερμανίδα καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολας Γκρούεφσκι τάχθηκε υπέρ του να βρεθεί λύση στο ζήτημα.
«Το ζήτημα της ονομασίας...


πρέπει να διευθετηθεί. Γι' αυτό και εγώ θα συνέχιζα οπωσδήποτε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και θα προσπαθούσα να βρω μια λύση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε όλοι συνηθισμένοι στους συμβιβασμούς, διαφορετικά η Ένωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει», τόνισε η καγκελάριος.


Πάντως, η Μέρκελ δήλωσε ότι στηρίζει την επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας όμως ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις αν δεν πληρούνται συγκεκριμένοι όροι» και προσέθεσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ προϋποθέτει την διευθέτηση του θέματος.


Από την πλευρά του, ο Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι τα Σκόπια εργάζονται εντατικά για να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις της ΕΕ και σημείωσε ότι έχουν εκπληρωθεί όλα τα κριτήρια που αφορούν την ένταξη στο ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με τον Γκρούεφκι, τα Σκόπια περιμένουν τη θετική απάντηση του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Σικάγο, ενώ χαρακτήρισε τη διαφορά για το όνομα «εικονική», παραπέμποντας στην πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.
ΠΗΓΗ:24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου