ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η "μοιραία χρονιά" της Ελλάδας

Στο δύσκολο για την Ελλάδα 2012, αναφέρονται τα γερμανικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για "μοιραία χρονιά". Προβλέπουν νέα σκληρά μέτρα. Γιατί ο Παπαδήμος αποτελεί απειλΜε απαισιοδοξία υποδέχτηκε ο διεθνής οικονομικός Τύπος το νέο έτος, καθώς τα περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ένα γκρίζο τοπίο στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα πολύ καθοριστικό, με τη χώρα μας να βρίσκεται στο σταυροδρόμι της παραμονής ή όχι στο ευρώ.
Η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και μέσα στο
2012, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε μία καταστροφική και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Στο άρθρο γίνονται άλλωστε αναφορές και σε προγενέστερες σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Ο συντάκτης δεν παραλείπει να αναφερθεί στα προνόμια των Ελλήνων βουλευτών που συνεχίζουν να καταβάλλονται, ενώ την ίδια στιγμή, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γονατίσει από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Το άρθρο καταλήγει με τη χαρακτηριστική φράση: "Ο Παπαδήμος αποτελεί απειλή για τους Έλληνες πολιτικούς. Οι επαγγελματίες πολιτικοί θα προτιμούσαν να μην τον έχουν καν αφήσει να μπει στην κυβέρνηση.
Για αυτούς είναι ένας κίνδυνος. Διότι εάν καταφέρει ένας μη επαγγελματίας πολιτικός να διαχειριστεί την κρίση, τότε τα πολιτικά κόμματα θα φαίνονταν στα μάτια των ψηφοφόρων ακόμα πιο ανίκανα"ή για τα κόμματα και τους πολιτικούς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου