ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πιλότοι: Δώρο μηδέν, τους φορολογούν & το πτητικό για 2η φορά!


Αρνητική στάση εξακολουθεί να κρατά η κυβέρνηση του μνημονίου  –παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις για το αντίθετο- αναφορικά με το θέμα του δώρου των Χριστουγέννων στα στελέχη της ΠΑ. Τι και αν τα Χριστούγεννα έχουν ήδη παρέλθει και βαδίζουμε ολοταχώς για το Πάσχα οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για διευθέτηση του θέματος έχουν πέσει στο κενό. Και αν από «κενά» ξέρουν πολύ καλά οι πιλότοι της ΠΑ εκεί επάνω που πετούν  από «κενές» υποσχέσεις έχουν μόλις τώρα αρχίσει να μαθαίνουν.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το defencenet.gr για πρώτη φορά στις 16 Δεκεμβρίου ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΘΑ είχαν σπεύσει να καθησυχάσουν τα στελέχη της ΠΑ για το συγκεκριμένο θέμα ανακοινώνοντας πως αυτό θα δοθεί κάπου μέσα στον Ιανουάριο.
Και είχαν πει  για Ιανουάριο επειδή υπερβαίνουν οι αμοιβές τους το πλαφόν που είχε  ορίσει εντελώς αθόρυβα και ύπουλα με νόμο του κράτος του Μνημονίου. 
Ο Ιανουάριος όμως κοντεύει και αυτός να παρέλθει και ακόμη τα στελέχη της ΠΑ (πιλότοι και μηχανικοί) αναμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων.
Δυστυχώς όμως το θέμα έχει και συνέχεια. Σαν να μην ήταν αρκετό το κόψιμο – εκ των πραγμάτων- του δώρου, τώρα το ΥΠΟΙΚ τους ζητά και τα ρέστα!
Ποια είναι αυτά; Μα το περίφημο «επίδομα αλληλεγγύης». Τι και αν το έχουν πληρώσει ήδη οι πιλότοι, οι γραφειοκράτες του υπ. Οικονομικών σκέφτηκαν κάτι άλλο πιο δραστήριο που στοχεύει ειδικά τους πιλότους αυτή τη φορά:
Τους ζητούν –και θα τους παρακρατήσουν από το μισθό τους- αναδρομικά για το 2011 το «επίδομα αλληλεγγύης» που προκύπτει από το πτητικό επίδομα, το οποίο βέβαια και φορολογείται κανονικά!
Με άλλα λόγια οι πιλότοι της ΠΑ πρόκειται να πληρώσουν δύο «επιδόματα αλληλεγγύης»: Ένα για το μισθό τους -που έχει πληρωθεί ήδη- και ένα για το πτητικό, τη στιγμή που το δώρο Χριστουγέννων εξακολουθεί να αγνοείται!
Πρόκειται αναμφίβολα για μια ακόμη «επαγγελματικά» σχεδιασμένη ενέργεια της κυβέρνησης με στόχο όχι μόνο να πληγεί η καθημερινή διαβίωση των στελεχών της Αεροπορίας, που καθημερινά αναχαιτίζει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αλλά κυριότερα να τρωθεί το ηθικό των Ιπταμένων και των μηχανικών.
Και πότε διαλέγει η κυβέρνηση αυτή, να κόψει  το δώρο στους Ιπταμένους και μηχανικούς της ΠΑ;
Σε μια εποχή που η Τουρκία νιώθει υπερδύναμη, σε μια περίοδο που η κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή είναι κρίσιμη, σε μια συγκυρία όπου η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι αυτή που είναι και υπάρχει άμεση η ανάγκη για την εξεύρεση νέων τρόπων αύξησης του εθνικού εισοδήματος.
Έτσι τη στιγμή που η ΠΑ αποτελεί ουσιαστικό φραγμό απέναντι στους τουρκικούς σχεδιασμούς (38 παραβάσεις και παραβιάσεις από την τουρκική Αεροπορία είχαμε μόνο εχθές και σήμερα!) η κυβέρνηση φροντίζει με τις πράξεις της να εξουδετερώσει και το τελευταίο αυτό εμπόδιο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου