ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σταϊνμάγερ: Χρειαζόμαστε τη Ρωσία - Δεν μπορούμε να της επιβάλουμε κυρώσεις!

Σε μία θεαματική υποχώρηση και αναγνώριση-υποταγή στην καθολική υπεροχή της Ρωσίας στον ευρασιατικό γεωπολιτικό χώρο, προχώρησε σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει διπλωματικά εγκλωβισμένη και ανίκανη να αντιδράσει στις ρωσικές κινήσεις στην ουκρανική κρίση.
 
Δεν πρέπει «να κλείσουμε όλες τις πόρτες» επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία για την κρίση στην Κριμαία, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, αναγνωρίζοντας πως η ΕΕ έχει ανάγκη τη Ρωσία για «να διευθετεί συγκρούσεις» και πως δεν θα ήθελε «μια νέα διαίρεση της Ευρώπης».
 
«Πρέπει να δεχθούμε ότι δεν έχουμε απλώς ευθύνη να επιλύσουμε μια κρίση μέσα στην Ουκρανία, αλλά και να αποφύγουμε μια νέα διαίρεση στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ στη Ρώμη.
 
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε επίσης: 
 
«Θεωρώντας ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, της Ρωσίας περιλαμβανομένης, για να διευθετούμε συγκρούσεις, όπως αυτές με το Ιράν ή στη Συρία, μια διαίρεση σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία θα σήμαινε πως η διεθνής συνεργασία που χρειαζόμαστε θα διακόπτονταν για μια μακρά περίοδο ή ακόμη και θα σταματούσε».
 
«Είμαι της άποψης πως πρέπει να προσέξουμε στις Βρυξέλλες να μην κλείσουμε όλες τις πόρτες, όταν θα μπορούσαμε ίσως να διαπιστώσουμε πως θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει μέσα απ' αυτές», τόνισε ο Σταϊνμάγερμ εννοώντας, ουσιαστικά, ότι δεν μπορεί η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία χωρίς η ίδια να υποστεί τεράστια και ανυπολόγιστη ζημιά.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου