ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Αλληλοσκοτώνονται πλέον οι ισλαμιστές της Συρίας

Είναι εύκολο να μένει ενωμένος ένας στρατός, ένας πολεμικός συνασπισμός, όσο κατορθώνει επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Αλλά είναι εξίσου εύκολο και πλέον βέβαιο ότι θα διασπαστεί και θα κατακερματιστεί μια συμμαχία όταν η έκβαση του πολέμου είναι εναντίον της και η τελική και ολοκληρωτική ήττα διαγράφεται ολοκάθαρη.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αντάρτες και ισλαμιστές που προέρχονται από κάθε γωνιά και φυλή της Γης. Και δεδομένου ότι η τελική τους ήττα από τον Συριακό Στρατό του προέδρου Άσαντ είναι πλέον θέμα χρόνου, αφού τους έχουν εγκαταλείψει και οι Δυτικοί πρώην σύμμαχοί τους, οι ισλαμιστές της Συρίας στρέφονται τώρα ο ένας κατά του άλλου.

Περίπου 60 εξεγερμένοι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα σε μετριοπαθείς ισλαμιστές μαχητές και δύο οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα για τον έλεγχο του Ιντλίμπ και του Χαλεπιού, δύο συριακές πόλεις στρατηγικής σημασίας.
 
Συγκεκριμένα, οι μάχες διεξάγονται ανάμεσα σε μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και άλλους κοσμικούς αντιτιθέμενους στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, από τη μια πλευρά,
 
και στο Μέτωπο αλ-Νούσρα και την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία» «ISIS», από την άλλη, δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
 
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν τζιχαντιστές, δήλωσε ο Ραχμάν.
 
Ακτιβιστές με βάση τη Δαμασκό δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως αντικυβερνητικοί αντάρτες έχουν δώσει διορία 24 ωρών στις δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις να εγκαταλείψουν τις δύο πόλεις.
 
Η συριακή διένεξη, η οποία διαρκεί για σχεδόν τρία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα πολλές ριζοσπαστικές οργανώσεις να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους, προκαλώντας φόβους ότι η χώρα μετατρέπεται σε εστία εξέγερσης ισλαμιστών.
 
Χθες σημειώθηκαν εκρήξεις σε δύο αγωγούς αερίου στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη Δαμασκό. Ο σύρος υπουργός Ηλεκτρισμού Έμαντ Κάμις δήλωσε σήμερα πως η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε εν μέρει στις νότιες περιοχές.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου