ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Φρεγάτα για την Κύπρο, τέλος! - Ματαιώθηκε η αποστολή "για να μην κλιμακώσουμε"...


Καμία ενημέρωση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής το Πολεμικό Ναυτικό για να στείλει την περίφημη "φρεγάτα" στην Ανατολική Μεσόγειο στην διεθνή αποστολή της UNIFIL προς αντικατάσταση της ΤΠΚ "Καβαλούδης" και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πλεύσει ποτέ ελληνική φρεγάτα στην περιοχή.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι κατ'αυτό τον τρόπο θα "κλιμακώσει" την κρίση και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς την ματαίωση του απόπλου της φρεγάτας.
Αν θα υπάρξει αποστολή πλοίου, όπως πιέζει το ΠΝ, προκειμένου να υπάρχει επίδειξη σημαίας στην περιοχή, αλλά και να μην είναι μόνο του το υποβρύχιο "Πρωτεύς" (S-113) το οποίο ήδη νιώθει την "ανάσα" των τουρκικών φρεγατών θα σταλεί μια ΤΠΚ Super Vita, κλάσης "Ρουσσέν"!
Απέναντι σε δέκα τουρκικά πολεμικά πλοία που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή.
Για το ΠΝ είναι ζήτημα τιμής να μην μείνει μόνο του το "Πρωτεύς" που δεν όλη τη νύχτα δέχθηκε ένα ανελέητο κυνηγητό από τις τουρκικές φρεγάτες (μέχρι και μετά την ανάληψη υπηρεσίας στις 04.00 τα ξημερώματα, μια τουρκική φρεγάτα βρίσκεται συνέχεια από πάνω του), αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την κυβέρνηση.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το σφόδρα πιθανό είναι ότι φρεγάτα δεν πρόκειται να αποπλεύσει για την Κύπρο.
Οσο για τον πλού και τη νέα πρόκληση της τουρκικής stealth κορβέτας TCG Büyükada (F-512) πληροφορίες αναφέρουν ότι συμμετείχε σε άσκηση μαζί με άλλα τέσσερα πλοία στον Κόλπο του Σάρου στην Ανατολική Θράκη.
Δύο ώρες μετά την κοινοποίηση των δηλώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδια ότι έχει "σπαθί" κινήθηκε απότομα νότια ενώ τα υπόλοιπα πλοία είτε μπήκαν στα Στενά (τα 3) είτε έμειναν στην περιοχή (το 1).
Ηταν σαφές δηλαδή ότι η κίνηση έγινε προς απάντηση των δηλώσεων Δένδια, ο οποίος βέβαια δεν χρησιμοποίησε κανένα "σπαθί", παρά μόνο γύρισε από το άλλο πλευρά και συνέχισε τον υπνο του....
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου