ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ισλάμ: Ο ακήρυχτος θρησκευτικός πόλεμος και το κρεσέντο στρουθοκαμηλισμού της Δύσης

Χιλιάδες μουσουλμάνων εξτρεμιστών από την Ευρώπη τον Καύκασο και τα Βαλκάνια σπεύδουν να ενταχθούν στις τρομοκρατικές οργανώσεις των φανατικών στην Συρία και στο Ιράκ. Το πρόβλημα, το ξεκίνημα αυτού του θρησκευτικού πολέμου εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μείνει μέσα στα στενά σύνορα της Μέσης Ανατολής του Ιράκ και της Συρίας. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ευθέως την Τουρκία ότι θα "απελευθερώσει" την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο χάρτης με τα δυνητικά του σύνορα περιλαμβάνει σχεδόν όλη την Ευρώπη.

Προ ημερών τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε μάχες με στρατιώτες του Λιβάνου σκότωσαν αρκετούς στρατιώτες μέσα στο έδαφος του Λιβάνου, ενώ έφτασαν να ανοίξουν πυρ ακόμα και εις βάρος γνωστών μουσουλμάνων κληρικών που έσπευσαν στη περιοχή προκειμένου να μεσολαβήσουν για την εξεύρεση μιας λύσης.


Το νέο κύμα των τρομοκρατών, όχι μόνο αυτών του Ισλαμικού Κράτους - ας μην έχουμε αυταπάτες - δεν είναι πλέον κάποιοι ξυπόλητοι που πήραν ένα καλάσνικοφ στο χέρι και μακελεύουν κόσμο.. Το Ι.Κ η Αλ Νούσρα αλλά και οργανώσεις που δεν είναι ευρέως γνωστές όπως η Jamaat Ahadun Ahad - που έδωσε και στη δημοσιότητα βίντεο (δείτε εδώ) από το στρατόπεδο εκπαίδευσης της - ακολουθεί τις τακτικές της Αλ Κάιντα στήνοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης και υποβάλλοντας όσους πυκνώνουν τις τάξεις τους σε στρατιωτική εκπαίδευση. Επιπλέον μετά την πτώση Καντάφι στη Λιβύη και τις "κατασχέσεις οπλισμού" από βάσεις των Ιρακινών και των Συριακών στρατευμάτων είναι και πολύ καλά εξοπλισμένες, το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει μέχρι και θωρακισμένα οχήματα προσωπικού άρματα μάχης κλπ.

Στις εξτρεμιστικές οργανώσεις αυτές έχουν προσχωρήσει χιλιάδες Ευρωπαίοι Τούρκοι Τσετσένοι και Βαλκάνιοι. Ποιος εγγυάται ότι όλοι αυτοί αφού μυηθούν στις μεθόδους των τρομοκρατικών αυτών οργανώσεων δεν θα επιστρέψουν να σπείρουν τον όλεθρο σε ολόκληρη την Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων;
Η Αλ Κάιντα στο παρελθόν όταν όλοι την υποτιμούσαν κατάφερε να χτυπήσει τις ΗΠΑ, την κατά τεκμήριο ισχυρότερη δύναμη στον πλανήτη, μέσα στο σπίτι της και παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Τώρα που η Αλ Κάιντα είναι μόνο μία από τις δεκάδες, ισχυρές τρομοκρατικές οργανώσεις ακραίων ισλαμιστών, που με πολιορκητικό κριό το Κοράνι θέλουν να επιβάλουν το “δικό τους Ισλάμ”, τι και ποιος θα τους εμποδίσει να επαναλάβουν χτυπήματα όπως αυτό της 11/9 στην Αμερική ή την Ευρώπη;

Το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στη Μέση Ανατολή.

Δεν είναι πολύς καιρός που οι φανατικοί Ισλαμιστές μας συστήθηκαν και από την Αφρική απαγάγοντας 250 περίπου κορίτσια και με αυτή τους την πράξη έκαναν γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που δρα στην Νιγηρία. Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι η απαγωγή των ανήλικων κοριτσιών δεν είναι το μεγαλύτερο έγκλημα τους. Εδώ και καιρό καταστρέφουν ολόκληρα χωρία σκοτώνουν τους κατοίκους ή καίνε τους χριστιανούς μέσα στις εκκλησίες και απαιτούν τον εξισλαμισμό και την υπακοή στο κοράνι όλων των περιοχών που ελέγχουν. Με τις αρχές της Νιγηρίας είτε να μην μπορούν είτε να μην νοιάζονται και τόσο, ώστε να σβήσουν την Μπόκο Χαράμ από το χάρτη.


Πρόβλημα εξ ίσου σημαντικό με την εξάπλωση των εξτρεμιστών είναι και η αντιμετώπιση τους από τη Δημοκρατική Δύση. Μέχρι τώρα και κάτω από το πρίσμα μικροπολιτικών συμφερόντων, η Δύση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έφτασε πολλές φορές να θεωρεί ότι μπορεί να "χρησιμοποιήσει" τους φανατικούς για να εξυπηρετηθούν οι δικοί της στόχοι. Μην ξεχνάμε την εξωφρενική απόφαση του Αμερικανικού Πενταγώνου αλλά και της Βρετανίας να θέλει να εκπαιδεύσει και να χρηματοδοτήσει με ένα δις δολάρια τον εξοπλισμό φανατικών ισλαμιστών που μάχονται εναντίον του Άσαντ στη Συρία.

Η Τουρκία είναι η πρώτη από τις χώρες που βρέθηκε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, με το Ι.Κ να απειλεί ευθέως ότι θα την χτυπήσει μέσα στη Κωνσταντινούπολη (δείτε την ανάρτηση μας εδώ). Μια Τουρκία που για πολύ καιρό εξόπλιζε, έδινε άσυλο και ελεύθερη πρόσβαση στους τρομοκράτες, που τελικά δεν έχει καμία σημασία αν λέγονται Ισλαμικό Κράτος Αλ Κάιντα ή Μέτωπο Αλ Νούσρα. Όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό, την απόλυτη κυριαρχία του νόμου της Σαρία και του Κορανίου στον πλανήτη, και αυτό ανάλογα με το πως ερμηνεύει τη Σαρία και το Κοράνι ο κάθε φανατικός εξτρεμιστής.

Το αν οι εξτρεμιστές τελικά καταφέρουν να φέρουν τη κόλαση έξω από τις πόρτες μας έχει να κάνει καθαρά με τις εξής παραμέτρους:

Με το αν η Δύση θα αντιδράσει εκεί που γιγαντώνονται οι εξτρεμιστικές οργανώσεις, στη Μέση Ανατολή, Ασία.. και πόσο σύντομα. Οι επιδρομές των Αμερικανών εναντίον τους εγκληματιών του Ισλαμικού Κράτους στο Sinjar είναι "χαδάκια" σε σχέση με την ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν επιφέρει στο Ιράκ. Και εστιάζουν μόνο στην περιοχή των αποκλεισμένων Yazirdis. Χωρίς να αναλαμβάνουν δράση σε άλλες περιοχές που το πρόβλημα είναι εξίσου οξύ. Επιπλέον η Αμερική σε αυτή της την πρωτοβουλία δείχνει απελπιστικά μόνη της, με τους Ευρωπαίους να περιορίζονται σε δηλώσεις αποτροπιασμού και ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέχρι τώρα καμία άλλη χώρα της Δύσης δεν δείχνει να ανησυχεί για το πρόβλημα των φανατικών ισλαμιστών, σε ένα περίεργο κρεσέντο στρουθοκαμηλισμού όλων σχεδόν των Ευρωπαίων. Και αυτό ενώ έχουν γίνει γνωστοί δεκάδες πυρήνες ακραίων ισλαμιστών μέσα στην Ευρώπη οι οποίοι μάλιστα διαφημίζουν την ύπαρξη τους με μια απίστευτη χαλαρότητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να κάνει κάποιος θα τρομάξει με το ποιοι βρίσκονται ανάμεσα μας.

Μια δεύτερη παράμετρος εξίσου σημαντική είναι οι διαφορές μεταξύ των φανατικών ισλαμιστών, που έχουν να κάνουν τόσο με το θρησκευτικό δόγμα τους, όσο και με ταπεινότερα ελατήρια, όπως ποιος θα πάρει τι.. Διαφορές που προφανώς δεν έχουν λύσει μεταξύ τους ακόμα και είναι μια από τις αιτίες που ο πόλεμος μεταξύ αντικαθεστωτικών και καθεστωτικών στη Συρία γύρισε προς τη μεριά του Άσαντ. Εκεί ίσως θα μπορούσαν να “πατήσουν” οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης αλλά τι αποτέλεσμα θα είχε από μόνη της μια τέτοια τακτική είναι αμφίβολο.

Ένα μέτρο ασφαλείας, προληπτικό, που θα μπορούσαν να πάρουν οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτό του αυστηρότερου ελέγχου των συνόρων, κάτι που με την παρούσα νομοθεσία περί παράνομης μετανάστευσης είναι πρακτικά αδύνατο καθώς τα Ευρωπαϊκά σύνορα είναι κυριολεκτικά διάτρητα. Παραδείγματος χάρη ποιος γνωρίζει με ασφάλεια αν όλοι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες και ανάμεσα τους δεν βρίσκονται εξτρεμιστές σε αποστολή; Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί συζητά ακόμα με την Τουρκία για την ενταξιακή πορεία της γείτονος ενώ δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να λήξει αυτό το πρόβλημα οριστικά;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη και μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται ένας ακήρυχτος (θρησκευτικός) πόλεμος και δεν δείχνουμε καμία αντίδραση. Το πρόβλημα για να μην παρεξηγηθούμε είναι οι φανατικοί ισλαμιστές, οι εξτρεμιστές, όχι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι οι οποίοι ζούνε ζωές όπως όλοι μας και έχουν πιθανόν τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ανησυχίες.
Πηγή Άμυνα - Πολιτική

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου