ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

To Κίεβο σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους φιλορώσους στο Ντονέτσκ

Μετά την ανακατάληψη του Σλαβιάνσκ, οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού προχωρούν προς τα νότια και σκοπεύουν να περικυκλώσουν τους φιλορώσους ενόπλους που έχουν υποχωρήσει στην πόλη του Ντονέτσκ. Αναφορές για συγκρούσεις φτάνουν και από το Λουγκάνσκ, ενώ οι φιλορώσοι στο Ντονέντσκ διαμηνύουν ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους και ζητούν βοήθεια από τη Ρωσία.
Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, η «ουκρανική σημαία υψώθηκε» και στις κωμοπόλεις Αρτεμίβσκ και Ντρουζκίβκα.
Οι δύο πόλεις βρίσκονται νοτιότερα του Σλαβιάνσκ και του κοντινού Κραματόρσκ, γύρω από τα οποία ο στρατός έχει εκδιώξει το μεγαλύτερο μέρος των φιλορώσων ενόπλων. Τα δύο σημεία βρίσκονται μεταξύ Σλαβιάνσκ και Ντονέτσκ, προς το οποίο στρέφονται πλέον οι στρατιωτικές δυνάμεις.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, συγκρούσεις -σχετικά μικρής προς το παρόν έκτασης, όπως φαίνεται- αναφέρονται και στην περιοχή γύρω από την πόλη του Λουγκάνσκ. Η πόλη είναι, μαζί με το Ντονέτσκ, το δεύτερο «προπύργιο» των φιλορώσων στις ανατολικές επαρχίες.
http://www.4news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου