ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗ “ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ” ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ

9o_630737
Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Alexander Lukashevich ξεκαθάρισε χθες στους δημοσιογράφους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο αποστολής ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στην Ανατολική Ουκρανία (voixderussie/vesti).
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου δήλωσε:
Ίσως κάπου να διαβάσατε ή να ακούσατε από τις πηγές σας, περί ειρηνευτικής επιχείρησης. Δεν υπάρχει τέτοιο εδεχόμενο. Αυτά όλα, είναι φήμες που διαδόθηκαν από κάποιον προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία να απαντήσει στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία. Σαν κάποιος σε πολύ υψηλό επίπεδο, να επιζητούσε μια τέτοια αντίδραση.
Ο ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε την κύρια “γραμμή” του Κρεμλίνου για να υπεραμυνθεί της παθητικότητάς του στο ουκρανικό. Το επιχείρημα είναι ότι πρόκειται για προκλήσεις που προσβλέπουν σε μια πολεμική αντιπαράθεση της Ρωσίας με τις νατοικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της ΕΕ .Όσο εύστοχη και αληθής αν είναι αυτή η πολιτική ανάλυση δεν θεραπεύει το αίσθημα της εγκατάλειψης και επιλεκτικής μεταχείρησης του πληθυσμού του Donbass έναντι αυτού της Κριμαίας, από την μητέρα Ρωσία. Άλλωστε η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν αυτή που γέννησε εφάμιλλες προσδοκίες και ευσεβείς πόθους στον πληθυσμό που σήμερα σπαράσσεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου