ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Είναι ανήθικος και πρέπει ο Σαμαράς να τον διώξει.Υπερασπίστηκε τα Τούρκικα συμφέροντα

Η προσωπική του κόντρα με την Κύπρια ευρωβουλευτή πήρε σοβαρές πολιτικές διαστάσεις – Η Ελένη Θεοχάρους καλεί τον Σαμαρά να αποπέμψει τον υπουργό Εξωτερικών

Διαστάσεις σοβαρού διπλωματικού επεισοδίου τείνει να λάβει η προσωπική κόντρα του Βαγγέλη Βενιζέλου με την Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους.

Μετά την απάντηση που έδωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών, όπου ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πλήρης σύμπνοια θέσεων με τον Σαμαρά, η Κύπρια Ευρωβουλευτής επανήλθε με νεότερες δηλώσεις της και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να αποπέμψει τον Βενιζέλο.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η «παρορμητικότητα» για την οποία διακρίνεται ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης έμπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αφού ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να αποστείλει ρηματική

διακοίνωση στην Κύπρο – κάτι που έχει να γίνει από την δεκαετία του 1970 - διαμαρτυρόμενος για την κριτική μιας ευρωβουλευτού!

Όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο κ. Βενιζέλος δείχνει πολιτική απειρία που έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία τόσο με την θεσμική θέση του Βενιζέλου (που τυγχάνει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης), όσο και με την κυβερνητική εμπειρία του και τούτο γιατί τέτοιες ενέργειες δίνουν «τροφή» για σχόλια και συμπεράσματα στην Τουρκική πλευρά.

Σηκώνοντας το γάντι, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση και τις επικρίσεις του Αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εναντίον της.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», η κ. Θεοχάρους κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης την χαρακτήριζε ανεύθυνη και έκανε λόγο για δήθεν πατριωτικούς κύκλους που εκμεταλλεύονται εθνικές ευαισθησίες, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα έπρεπε να παύσει τον Αντιπρόεδρο και υπουργό του.

Χαρακτήρισε, επίσης, "ανήθικη και ανερμάτιστη" τη δήλωση Βενιζέλου και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιστρέψει κείμενο της Τουρκίας που κατατέθηκε στην ΕΕ, επί ελληνικής προεδρίας, και στο οποίο χαρακτήριζε, την Κυπριακή Δημοκρατία, "νεκρή".

«Θέλω να τονίσω ότι στο όνομα της συνεργασίας των κυβερνήσεων Κύπρου και Αθηνών απέκτησε το θράσος ο κ. Βενιζέλος να συγγράψει το ανοσιούργημα το οποίο παρουσιάσατε», είπε, χαρακτηρίζοντας τα όσα αναφέρει η δήλωση Βενιζέλου ανοησίες.

«Δεν απάντησε στο απλό και σαφέστατο ερώτημα που έθεσα ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν είμαι υποτακτική του κυρίου Βενιζέλου. Είμαι υπόλογη έναντι του κυπριακού λαού και ρωτούσα τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Προεδρεύουσας χώρας και είχε υποχρέωση να απαντήσει», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι τίθεται μείζον ζήτημα ευθυνών και του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος κατά την άποψη της οφείλει να παύσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να εκφράσει την ενόχληση του, δηλαδή μέσω ρηματικής διακοίνωσης, διερωτήθηκε γιατί ποτέ η Ελλάδα δεν έχει κάνει μια ρηματική διακοίνωση όταν τα τούρκικα αεροπλάνα πετάνε πάνω από την Αττική και ο τουρκικός στόλος περιπλέει το Σούνιο και ο Νταβούτογλου επισκέπτεται την Κύπρο.

«Έκανε ρηματική διακοίνωση για ένα δικαίωμα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα ενημερωθούν και οι αρχές του κοινοβουλίου για το αν μπορεί να δέχεται τέτοια επίθεση ένας ευρωβουλευτής», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν η ίδια είναι ενοχλημένη από τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε ότι η ίδια δεν είχε κανένα πειρασμό όταν ζήτησε να μάθει γιατί δεν υπήρχε απάντηση για τον «θάνατο της κυπριακής δημοκρατίας».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Στην όλη υπόθεση επενέβη πυροσβεστικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αφού διαβεβαίωσε ότι «οι συνεργασίες που αναπτύσσουμε με τρίτες δυνάμεις και πολύ περισσότερο με τη μητέρα πατρίδα, είναι άψογες και άριστες», προέβη σε άλλη μια έκκληση στέλνοντας το δικό του μήνυμα: «Ας αποφύγουμε τους πειρασμούς που μπορεί να μολύνουν μιαν παραδοσιακή δεδομένη στάση στήριξης από πλευράς της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρια Ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο για τη στάση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ έναντι των τουρκικών προκλήσεων και συγκεκριμένα του εγγράφου που κατατέθηκε στο οποίο γινόταν λόγος για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου