ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Πολύ χρῆμα στά ντοκυμαντέρ τῆς Actionaid;

Και μετά από έναν χρόνο, επανέρχομαι στο περίφημο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη, μέσω του οποίου μαζεύτηκαν χρήματα για την actionaid.
  1. ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΣΟΔΑ;
  2. ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ώστε ο Κανάκης να αναφέρεται γενικά σε …κέρδη;
  3. ΠΟΣΟ κόστισε η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου και του πηγαδιού; 
  4. ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ λέγοντας ότι κατάφεραν να βελτιώσουν τη ζωή 1.200.000 ανθρώπων, εφόσον τα ρέστα έφτασαν μόνο για ένα μικρό …σχολείο φθηνής κατασκευής και το άνοιγμα ενός πηγαδιού;
  5. Γιατί δεν αναφέρεται συγκεκριμένα με ΠΟΙΟΝ τρόπο συνέβη αυτό, αν πρόκειται για κάτι άλλο εκτός ενός σχολείου για 50 παιδάκια και του πηγαδιού που θα εξυπηρετήσει ένα μόνο χωριό; Πολύ χρῆμα στά ντοκυμαντέρ τῆς Actionaid;

Επειδή έχουμε συνηθίσει από παλιότερους «ευεργέτες» τραγουδιστές να τραγουδούν δήθεν ΔΩΡΕΑΝ, για φιλανθρωπικό σκοπό,  και να …τσεπώνουν πλαγίως, μέσω της δαπάνης για τον …ήχο, 500.000 ευρώ, σε μία νύκτα, θα ήταν πράγματι κατατοπιστικό να μάθουμε τα ΑΚΡΙΒΗ νούμερα κι όχι παπαριές γενικόλογες για ανθρώπους που επηρρεάστηκαν κλπ.
Και να μάθουμε βρε παιδί μου…
Ο Κανάκης έβαλε το χέρι στην τσέπη να προσφέρει ζεστό χρήμα στην ActionAid, πέρα από την τιμή που μας έκανε να συμμετέχει στα γυρίσματα;
Να μάθουμε μήπως πήρε και αμοιβή ως εταιρεία παραγωγής, ως μοντάζ, ως ενοικίαση μηχανημάτων για τα γυρίσματα, που υπολογίστηκε στα ΕΞΟΔΑ  και να καταλάβουμε τι τελικά περίσσεψε για τα παιδάκια στην Αφρική.

Μάθαμε βέβαια πόσο φτηνά πωλούν τα διαμάντια, αλλά δεν μας είπαν ΠΟΙΟΙ τα αγοράζουν και τα μεταπωλούν στην Ευρώπη, σε τιμές φυσικά πολλαπλάσιες.
Βέβαια εμείς ξέρουμε ποιοι είναι (oi Rothschild με την εταιρία De Beers) αλλά ο πολύς κόσμος δεν χρειάζεται να το μάθει, μέσω εκπομπών υψηλής τηλεθεάσεως. Ας παίξουμε στα …ρηχά νερά, με συγκινητικά πλάνα ανθρώπινης τραγωδίας…
Ας κάνουμε και μερικές αόριστες ερωτήσεις «Γιατί άραγε να συμβαίνουν αυτά;», μιας και οι απαντήσεις μπορεί να …κινητοποιήσουν τον κ. Harris από το Λόμπι στη Νέα Υόρκη και να έχουν τρεχάματα.

Προσέξτε πόσο πονηρά όμως είναι διατυπωμένο το θέμα:
«1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται έμπρακτα: Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι τηλεθεατές του ντοκιμαντέρ, χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή: ένα σχολείο και ένα πηγάδι.»
Πώς μπορεί ένα σχολείο κι ένα πηγάδι να βελτιώσει την ζωή 1.200.000 ανθρώπων έμπρακτα;
Και βέβαια την λέξη «έμπρακτα» ακολουθούν ανώ και κάτω τελεία και συνδέουν την …εντυπωσιακή φράση αυτήν,  με την σχετικά ασήμαντη κατασκευή ενός σχολείου κι ένός πηγαδιού, σε ένα χωριό κάπου στην Αφρική.

Εννοείται ότι αυτά είναι ΠΟΛΥ σημαντικά για τους κατοίκους του χωριού,  που θα εξυπηρετήσει, αλλά τα 1.200.000 ευεργετημένων ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ρε σεις;
Θα προτιμούσα να διάβαζα ότι από τις δωρεές συλλέξαμε 1.000.000 ευρώ, από αυτά ξοδέψαμε για ταξείδια, τρόφιμα κι αναλώσιμα 100.000 ευρώ και 900.000 χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστούν 40 σχολεία και 40 πηγάδια.
Το να μου λένε ότι βελτίωσαν την ζωή σε 1200.000 ανθρώπους,  με μόνη δράση την κατασκευή ενός απλού, φθηνού, μικρού σχολείου, που κτίστηκε με ελάχιστο κόστος κι εθελοντική εργασία, το θεωρώ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ, μιας και δεν αναφέρεται ΚΑΜΜΙΑ άλλη δράση, όπως αγορά ρουχισμού, τροφίμων κι οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αλλάξει έστω και λίγο τις ζωές κάποιων ανθρώπων.
Άλλωστε η μεταφορά υλικών στην Αφρική κοστίζει πολλά λεφτά και η αποστολή πρακτικά περιελάμβανε μόνον τους ειθελοντές κι όχι τίποτα κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια.
Αν κάποιος μπορεί να δώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις με ΑΡΙΘΜΟΥΣ κι όχι απαντήσεις υποθετικές και γενικόλογες, θα τις δεκτούμε με πολύ ενδιαφέρον.

Σίγμα

Σημείωση.

Η Actionaid εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, που την περιμένουν να λάβει μέρος στην εφετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg:

Bilderberg 2014

Και στο μεταξύ…
Βρήκα κι άλλο ενδιαφέρον….
50.000 ευρώ κάνει η κατασκευή ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ σχολείου στην Σιέρα Λεόνε  με Πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου