ataktesfones@gmail.com

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

ΤΩΡΑ: Οι ναζιστές του Κιέβου επιτίθενται με στρατό και ελικόπτερα στους διαδηλωτές!-Εικόνες Κριμαίας στην Α.Ουκρανία: Δυνάμεις αυτοάμυνας ανέλαβαν τον έλεγχο οδικών αρτηριών και κυβερνητικών υπηρεσιώνUkraineSelfDefenceForcesL2

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ: «Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ NA ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ»Δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων και φιλορώσων πολιτών της ανατολικής Ουκρανίας και άνδρες χωρίς διακριτικά στις στολές τους καταλαμβάνουν με αστραπιείες επιχειρήσεις ένα-ένα όλα τα κυβερνητικά κέντρα σε ολες τις μεγάλες πόλεις.

Εκτός από το Donetsk το Lugansk και το Slovianskμ σε τρεις ακόμη πόλεις στην Druzhkovka στο Krasnoarmeis και στο Krasniy Liman οι δυνάμεις αυτοάμυνας έχουν αναλάβει τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων και των οδών που οδηγούν σε αυτές.
Άνδρες, μάλλον των δυνάμεων αυτοάμυνας (αν και φαίνονται πολύ εκπαιδευμένοι και με εξελιγμένο εξοπλισμό επιβίωσης) οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, έχουν στήσει οδοφράγματα από λάστιχα αυτοκινήτων και σάκους με άμμο σε οδικές αρτηρίες της πόλης, όπως εικονίζονται στο βίντεο και αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι ένοπλοι, ντυμένοι με συνδυασμούς στρατιωτικών και μη ενδυμάτων, ελέγχουν τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην πόλη προερχόμενα από τις πόλεις Donetsk και Lugansk όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.
Τέλος όπως ανακοίνωσε ο βοηθός πρωθυπουργός της Κριμαίας με μήνυμά του «η απελευθέρωση της Νότιας και ανατολικής Ουκρανίας έχει ξεκινήσει».
Στο Donetsk τώρα το ερώτημα που κυριαρχεί είναι εάν ήταν ρωσικό το μαχητικό που «χαιρέτισε» τους πολίτες που διαδήλωναν στο Lugansk και το οποίο πέταξε πάνω από το κτίριο της SBU που βρίσκεται υπό κατάληψη από τους ρωσόφωνους διαδηλωτές ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Δεν αποκλείεται ο πιλότος να έχει αποσκιρτήσει και να έχει ενταχθεί στις δυνάμεις αυτοάμυνας. Ετσι ή αλλιώς μόνο 14 Su-27 αναφέρονται ότι βρίσκονται σε υπηρεσία στην ουκρανική Αεροπορία.
Το αεροσκάφος – ένα Su-27- πέταξε πάνω από το κτίριο της SBU που έχουν καταλάβει οι δυνάμεις αυτοάμυνας σήμερα στις 3 το μεσημέρι και οι διαδηλωτές έξω από το κτίριο που βρίσκονται προς υποστήριξη των καταληψιών το χαιρέτησαν με επευφημίες όταν ο πιλότος του –σύμφωνα με αναφορές- χαιρέτησε τους διαδηλωτές κουνώντας τα φτερά του.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του Κιέβου βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορεί να αντιπαρατάξει κανενός είδους αντίδραση, εκτός από περιορισμένης κλίμακας περιστατικά όπως αυτό στο Kramatorsk όπου σύμφωνα με αναφορές έγινε ανταλλαγή πυρών αστυνομικών με ένοπλους οι προσπάθησαν να καταλάβουν αστυνομικό σταθμό όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυβέρνηση του Κιέβου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Arsen Avakov εντοπίστηκαν όπλα AK 100 με προσαρμοσμένες οπλοβομβίδες λέγοντας πως αυτό είναι το όπλο των ρωσικών δυνάμεων.
Σύμφωνα πάντα με τον Avakov οι αστυνομικοί του κτιρίου ανταπέδωσαν τα πυρά ο ίδιος όμως δεν διευκρινίζει εάν ο αστυνομικός σταθμός καταλήφθηκε ή όχι.
Για άλλη μια φορά πάντως η κυβέρνηση του Κιέβου και όπως αναφέρει ο Avakov αποφάσισε να συγκαλέσει το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας στις 21:00 σήμερα για να εκτιμήσει την κατάσταση έτσι όπως έχει αυτή διαμορφωθεί.
«Μονάδες των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών επεξεργάζονται επιχειρησιακό σχέδιο απάντησης», πρόσθεσε ο Avakov χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.
Η ρωσική ετοιμότητα πάντως των δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία είναι στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.
Τουλάχιστον 240 μονάδες της ρωσικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Στρατού είναι ανεπτυγμένες σε διάφορα αεροδρόμια ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις είτε σε σχηματισμούς είτε μεμονωμένα επάνω στον όριο γραμμή.
defencenet.gr
ΤΩΡΑ: Οι ναζιστές του Κιέβου επιτίθενται με στρατό και ελικόπτερα στους διαδηλωτές!

Ситуация в ДонецкеΣτο Σλάβιανσκς αυτή την στιγμή ακούγονται ριπές πυροβόλων όπλων ενώ στην περιοχή επιχειρούν και ελικόπτερα του Ουκρανικού στρατού. Σκοπός της…
επίθεσης είναι η διάλυση των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια ζητώντας την πτώση της χούντας του Κιέβου. Κονώς έχουμε επίθεση ναζί και μισθοφόρων που είχαν καταφθάσει στην Ουκρανία όπως είχαμε μεταδώσει πριν από δύο εβδομάδες, στην πρώτη ανοιχτή επιχείρηση κατά του λαού.

Μαζί με τους διαδηλωτές βρίσκονται δυνάμεις της Ορθόδοξης πολιτοφυλακής της Μπερκούτ. Θα ενημερώνουμε για νεώτερα.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου