ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ετοιμάζεται μεθοδικά «σκηνικό» στη Θράκη, κοιμηθείτε…

Η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Γερμανία είχε, από ότι φαίνεται και μια άλλη παράμετρο, η οποία έμεινε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Εντελώς τυχαία, αλίμονο, στις 4 Φεβρουαρίου βρισκόταν στη Γερμανία και αντιπροσωπεία του «Κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης» (DEB), αλλά και της διαβόητης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», με επικεφαλής τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον Χαλίντ Χαμπίπογλου, αντίστοιχα.
Του Παντελή Καρύκα
Οι δύο κύριοι επισκέφτηκαν τον Τούρκο γενικό πρόξενο στο Έσεν, της Γερμανίας Μετέ Ζαΐμογλου. Στην συνάντηση ο Τσαβούς έθεσε στον Τούρκο πρόξενο το ζήτημα της καταπάτησης, από την Ελλάδα, των δικαιωμάτων των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, τα οποία απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Δήλωσε επίσης στον πρόξενο, ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από τις λοιπές χώρες της ΕΕ, όσον αφορά την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας,αφού αγνοεί, ακόμα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία, ήταν υπέρ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης.
Τσαβούς και Χαμπίπογλου, ανακοίνωσαν επίσης ότι οι δύο οργανώσεις τους έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας, με σκοπό, τους επόμενους έξι μήνες, να κινηθούν από κοινού, πραγματοποιώντας μια «εκστρατεία ενημέρωσης» στη Γερμανία, με στόχο τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης που ζουν εκεί. Ή μήπως όχι μόνο;
Ο Τούρκος πρόξενος τους απάντησε ότι είναι ενήμερος για το δύσκολο έργο τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» έχει παραρτήματα σε κάθε, σχεδόν, μεγάλη γερμανική πόλη.
Το μόνο που μπορεί να σχολιάσει κανείς, είναι υπό τη μορφή υπενθύμισης, μπας και «συγκινηθεί» κάποιος υπεύθυνος, ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, BND, είχε ενημερώσει τον – άκρως παρεξηγημένο και με ουσιαστική προσφορά στα εθνικά θέματα για όσους πληροφορήθηκαν πολλά χρόνια αργότερα το παρασκήνιο… – τότε εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, στρατηγό Γρυλλάκη, ότι εντός των επομένων 15 ετών οι Τούρκοι σκοπεύουν να ανοίξουν στην Ελλάδα θέμα Θράκης.
Δεν υποστηρίζουμε ότι τώρα κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν τις τελευταίες δεκαετίες, όμως θα ήμασταν αφελείς εάν δεν επισημαίναμε την ειδοποιό διαφορά. Με την… εκνευριστική μεθοδικότητά τους, οι Τούρκοι πετυχαίνουν να κάνουν ένα μικρό, ανεπαίσθητο «βηματάκι» στην κατεύθυνση του αντικειμενικού σκοπού, κάθε χρόνο.
Κατά συνέπεια, λίγοι αντιλαμβάνονται τη «μετατόπιση» και για «χάρη της ειρήνης» τα προβλήματα θάβονται κάτω από το «χαλί», με τις κυβερνήσεις να αυταπατώνται ότι το θέμα είναι υπό έλεγχο, ή απλώς, πιο κυνικά, δεν βρέθηκε η «καυτή πατάτα» στα δικά τους χέρια.
Οι δε Τούρκοι που είναι επαρκώς «μελετημένοι» έχουν αποφανθεί, ότι απλά ήμαστε αυτοκαταστροφικοί ως έθνος και πως στον παρορμητισμό μας, χωρίς αν το καταλάβουμε, θα οδηγηθούμε στο σημείο όπου θα διαπιστώσουμε απλά ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Θα πάρει κάποιες γενιές ενδεχομένως, όμως η επιμονή και η υπομονή – αρετές που δεν μας χαρακτηρίζουν συχνότατα – φέρνουν αποτελέσματα στις διεθνείς σχέσεις.
http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου