ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΑΘΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Μόνο οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι όρθιες στην Κεφαλονιά!


Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο μοναδικός κρατικός φορέας που έχει σώσει καταστάσεις στην Κεφαλονιά, καθώς έχει καταρρεύσει το σύνολο του - ότι έχει απομείνει μετά τα Μνημόνια - ο κρατiκός μηχανισμός.
Τη νύχτα της Δευτέρας ο Στρατός έστησε τις μοναδικές σκηνές που υπάρχουν σε γήπεδο, άλλοι στα αυτοκίνητα τους και κάποιοι άλλοι στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου.
Από τη στιγμή που οι δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού έφτασαν στο νησί έπιασαν δουλεία στο στήσιμο των σκηνών, που θα φιλοξενούσαν τους άστεγους -πλέον- σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα δύο χτυπήματα του Εγκέλαδου. Τελικά μέχρι το απόγευμα στο γήπεδο είχαν στηθεί οι σκηνές -κάθε μία έχει τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν οκτώ άτομα. Σε αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι δεν γίνεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση από τους μηχανικούς.
Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την άθλια επικοινωνιακή εικόνα που δίνει προχωρά σε διαδοχικές συσκέψεις, αλλά οι εντολές απλά δεν ... εκτελούνται.
Kαι να σκεφθεί κανείς ότι δεν υπάρχουν ούτε νεκροί, ούτε ολική καταστροφή. Καμία σχέση με άλλες καταστροφές από σεισμούς, όπως του 1953 ή του 1999 ή του 1981. Υπάρχουν βέβαια περίπου 2.000 άστεγοι. αλλά δεν είναι αξεπέραστο το πρόβλημα. Τόσα καράβια έχουν πάει. Αυτό που έχει καταρρεύσει είναι μόνο το κράτος και η κυβέρνηση.
Πάλι συγκαλεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό, για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά.
Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Αδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Ολγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου