ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Δεύτερη αναχαίτιση ρωσικού IL-20 από τουρκικά μαχητικά


Και δεύτερο επεισόδιο αναχαίτισης ρωσικού αεροσκάφους ηλεκτρονικής παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών  σημειώθηκε το Σάββατο όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman.
Αυτή τη φορά η τουρκική Αεροπορία σήκωσε 4 μαχητικά F-16 προκειμένου να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος IL-20 Coot το οποίο πετούσε παράλληλα στον  τουρκικό εναέριο χώρο  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Όταν το ρωσικό αεροσκάφος ξεκίνησε να πετά κοντά στον τουρκικό εναέριο χώρο πλησίον της βορειοδυτικής επαρχίας της Τουρκίας Kırklareli στην Ανατ. Θράκη κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία δύο F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Akihasar  και αναχαίτισαν το ρωσικό αεροσκάφος στην βόρεια επαρχία στη Μαύρη Θάλασσα Bartin στις 1:10 το μεσημέρι.
Τα; δύο τουρκικά αεροσκάφη συνόδευσαν, όπως αναφέρεται, το ρωσικό αεροσκάφος μέχρι που παρέδωσαν την επιτήρησή του σε άλλα F-16 που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο στο Merzifon και τα οποία το συνόδευσαν μέχρι τα σύνορα της χώρας με τη Γεωργία. Πρακτικά το ρωσικό αεροσκάφος διέγραψε όλη τη βόρεια ακτογραμμή του Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα από τη Βουλγαρία μέχρι και τη Γεωργία. Είναι το δεύτερο επεισόδιο που συμβαίνει μέσα στην εβδομάδα μετά από αυτό που είχε συμβεί στις 23 Οκτωβρίου πάλι με ρωσικό IL-20.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου