ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Βόμβες Πάγκαλου: Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο φασίστες! (video)


Αν κάποιος ξέρει καλά να ανάβει… φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, αυτός είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός μίλησε για μαύρους και κόκκινους φασίστες, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε παράνομο το ΚΚΕ γιατί δε δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.

Ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή όσα έγιναν την Παρασκευή στη Βουλή, ζήτησε «να διορθωθεί η νομοθεσία» αλλά «να μην αφορά η νομοθεσία αυτή μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά να αφορά όσες δηλώσεις γίνονται στη Βουλή και έχουν χαρακτήρα να ανατραπεί το πολίτευμά μας. Δεν μπορεί να γίνει η Βουλή σαν το Πανεπιστήμιο του 1962 όταν πηγαίναμε για να παίξουμε ξύλο και δεν ξυριζόμαστε για να μην μας κάνουν σημάδια οι μπουνιές», είπε μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.



Δεν ξέφυγε από τον πρώην υπουργό ο… «αγαπημένος» του Αλέξης Τσίπρας. «Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα και βουλευτές του που ζητούσαν εκτελέσεις όσων δεν τους άρεσαν, μιλούσαν για “Τσολάκογλου”, “γερμανοτσολιάδες” και “χούντα”». Κατηγόρησε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση που είχε δεχτεί σε ταβέρνα στα Μεσόγεια και υπενθύμισε ότι ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς επέχαιρε τότε για αυτή την επίθεση.

Στην παρατήρηση πως έτσι, πάμε στη λογική των άκρων, ο Θ. Πάγκαλος έριξε τη… βόμβα! «Εγώ τη δέχομαι τη λογική των δύο άκρων, ότι το ένα άκρο τροφοδοτεί το άλλο… αλλά η άποψη ότι εσύ κρίνεις, ότι ξέρεις εσύ τι είναι καλύτερο, είναι ίδια και στη Χρυσή Αυγή και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μπουνιά του Ηλιόπουλου είναι φασιστική και το γιαούρτι είναι δημοκρατικό; Αυτοί είναι αριστεροί και προοδευτικοί; Φασίστες είναι. Υπάρχουν μαύροι φασίστες υπάρχουν και κόκκινοι φασίστες».

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΚΚΕ όταν η κουβέντα έφτασε στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε την απορία γιατί κανείς δεν μιλά για τα οικονομικά των άλλων κομμάτων, όπως της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζοντας ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τον έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ. «Είναι παράνομο το ΚΚΕ. Αφού δεχθούν όλα τα κόμματα τον έλεγχο τότε θα μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ» είπε.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κόμμα στη Βουλή, όπως το ΚΚΕ που να λέει ότι δεν αποκαλύπτει τα οικονομικά του. Το θεωρώ συνωμοτικό μυστικό, είναι απαράδεκτο. Για να παρέμβει η δικαιοσύνη στα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να λύσουμε το ακραίο και εξοργιστικό πρόβλημα του ΚΚΕ, το οποίο αρνείται το νόμο», τόνισε.

«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι βορά των «παλιόσκυλων» που γυρνάνε και κατασπαράζουν τα «πτώματα» στους δρόμους», και μίλησε για όσους «»έγλυφαν» το ΠΑΣΟΚ έχουν βγει τώρα στα κανάλια και στις εφημερίδες και το «ξεσκίζουν»».

Απάντηση για όσα είπε ο Θ. Πάγκαλος για τα οικονομικά του ΚΚΕ έδωσε με παρέμβαση του στην εκπομπή ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Γκιόκας. Υποστήριξε ότι το κόμμα του δημοσιεύει κάθε χρόνο ισολογισμούς με αναλυτικά στοιχεία αλλά αρνείται απλώς να δώσει τα στοιχεία με τους φίλους και τα μέλη του κόμματος που συνεισφέρουν οικονομικά, ενώ χαρακτήρισε «γνωστό αντικομμουνιστή» τον Θ. Πάγκαλο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου