ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Αμερικάνοι συμπιέζουν το δακτύλιο γύρω από τη Συρία


«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο
Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο δακτύλιος γύρω από τη Συρία συνεχίζει να συρρικνώνεται. Η αμερικανική ναυτική ομάδα στη Μεσόγειο ενισχύθηκε επί πλέον», σημειώνει το δημοσίευμα της ρωσικής ‘Βέστι’.
Το αμφίβιο πλοίο των ΗΠΑ, «Σαν Αντόνιο» είναι αγκυροβολημένο στο Ισραήλ, στο λιμάνι της Χάιφας. Του ήρθε εντολή να μετακινηθεί προς τις ακτές της Συρίας. Πάνω στο πλοίο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν περίπου 500 πεζοναύτες καθώς και εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών και μαχητικά ελικόπτερα.

Έτσι η αμερικανική μοίρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αυξήθηκε σε επτά πλοία που μεταφέρουν περίπου τριακόσιους πυραύλους κρούζ.

Εν τω μεταξύ, όσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μιας αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης, τόσο αυξάνει η επιθετική συμπεριφορά των μαχητών των ριζοσπαστικών ομάδων. Προβαίνουν συνεχώς σε προσπάθειες να προωθηθούν στην πρώτη γραμμή στο κέντρο της Δαμασκού.

Οι μαχητές, σύμφωνα με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι κατά πάσα πιθανότητα είναι μέλη της πιο στυγνής τρομοκρατικής ομάδας «Μέτωπο αλ Νούσρα».
Επίσης δεν ακόμη σαφές ποια είναι κατάσταση στην χριστιανική πόλη Μααλούλια, 50 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού. Ο δρόμος προς την πόλη είναι αποκλεισμένος από ελεύθερους σκοπευτές της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με αναφορές από διάφορες πηγές, οι μαχητές της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ επιτέθηκαν στην πόλη, όπου βρίσκονται τα αρχαιότερα χριστιανικά προσκυνήματα.

Το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, επιτέθηκε ο στρατός σε μια επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης. Οι κάτοικοι της Μααλούλια, λένε ότι στρατός χρησιμοποίησε ελικόπτερα.

Αν αναλάβουν οι Ισλαμιστές την πόλη, ο χριστιανικός πληθυσμός θα τεθεί σε κίνδυνο. Ενώ για θύματα από τους κατοίκους δεν υπάρχουν πληροφορίες.

http://greeknation.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2884.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου