ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγωδία στην Ινδονησία

              
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πνίγηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη πολλών άλλων μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Ινδονησίας ενός πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή και κατευθυνόταν προς την Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας.

"Κάτοικοι βρήκαν 20 σορούς να επιπλέουν στο νερό, οι περισσότεροι νεκροί ήταν παιδιά", δήλωσε ο Ουαρσόνο, αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής Σιάντζουρ, στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στην νήσο Ιάβα.

Πιστεύεται ότι στο πλοίο επέβαιναν 120 άνθρωποι και ότι 25 ενήλικες έχουν ήδη διασωθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι πρόσφυγες αυτοί, οι οποίοι προέρχονταν από την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Υεμένη, ήθελαν να μεταβούν στην αυστραλιανή Νήσο των Χριστουγέννων για να ζητήσουν άσυλο, διευκρίνισε ο αστυνομικός.

Από τα ινδονησιακά ύδατα περνούν συχνά πρόσφυγες, προερχόμενοι στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Σρι Λάνκα, οι οποίοι κατευθύνονται προς την Αυστραλία.

Από την 1η Ιανουαρίου, περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης στην Αυστραλία, προκαλώντας μια έντονη συζήτηση στην χώρα όσον αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί απέναντί τους.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αυτοί που ζητούν άσυλο και φτάνουν στην Αυστραλία με πλοία δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στη χώρα.

NewsBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου