ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Διπλασιάζονται οι τιμές των φαρμάκων – Καταργείται το 50% της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ για χάρη των γενοσήμων



δεν έκαναν τυχαία το εικονιζόμενο υπουργό,
Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς μετά την απόφαση βόμβα του υπουργείου Υγείας για αυξήσεις σε εκατοντάδες μη γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Κυρίως όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις θίγει η νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας καθώς καλούνται πλέον να επιβαρυνθούν με ακόμα μεγαλύτερα ποσά προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
Με υπουργική απόφαση που πιθανολογείται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατίας ότι θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας, η συμμετοχή κατά 50% του ΕΟΠΥΥ στην κάλυψη της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή του φαρμάκου καταργείται πλέον και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρο το ποσό.
Ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε μάλιστα την ανάγκη χιλιάδων ασθενών να προμηθεύονται συγκεκριμένα κατάλληλα για την θεραπεία τους φάρμακα «προσωπική επιλογή» που στο εξής θα πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους. «Έχουμε αποφασίσει να δίνουμε σε κάθε πολίτη καλό φάρμακο δωρεάν. Αν κάποιος θέλει να επιλέξει ένα ακριβότερο φάρμακο, αυτή είναι μια δική του προσωπική επιλογή. Δεν έχει να κάνει με την υγεία του, αλλά με την άποψή του για τα φάρμακα, την οποία θα πρέπει να πληρώνει μόνος του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Φαίνεται πως ο στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση των πωλήσεων των γενοσήμων στο 60% από 19,8% σήμερα και έτσι να μειωθεί σημαντικά το συνολικό κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης.
Μάλιστα το υπουργείο πρόκειται να δώσει επιπλέον κίνητρα στους φαρμακοποιούς ώστε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση όπως μη καταβολή rebate για κάθε γενόσημο που πωλούν και εξαίρεσή τους από το rebate αν ο τζίρος τους αγγίξει το 60% σε γενόσημα
Φωτογραφία : Eurokinissi

koolnews  πηγή mhnpetaslefta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου