ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ... Θάνατος 19χρονου στο τρόλεϊ: "Πολύ τυχερή η κυβέρνηση γιατί συνέβη τώρα" ...


"Η κυβέρνηση είναι πολύ τυχερή που το επεισόδιο με τον 19χρονο στο τρόλεϊ έγινε στο αποκορύφωμα των θερινών διακοπών. Συνήθως τέτοιες καταστάσεις οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα με μαζικές διαδηλώσεις ακόμα και σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Π.χ. στις ΗΠΑ ειδικά αν το θύμα ήταν έγχρωμος θα είχε καεί ολόκληρη η πόλη" σχολίαζε στο defencenet.gr πολιτικός αναλυτής μεγάλης δυτικής πρεσβείας.
Και από μόνη της η παρατήρηση δείχνει τους κινδύνους κλιμάκωσης των κινδύνων εσωτερικής ασφάλειας σε μία κοινωνία που απλά δεν αντέχει άλλο.
Το ίδιο το πόρισμα είναι κόλαφος για τον ελεγκτή: Σύμφωνα με το πόρισμα, ο 19χρονος«διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα, για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια, ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε, με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, έπεσε».
Οι μάρτυρες μεταδίδουν προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του ελεγκτή και του οδηγού κατά του 19χρονου.
Εμείς να πούμε ότι απλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να τον αγγίξει και να προσπαθήσει να τον συλλάβει. Aυτό είναι δουλειά της αστυνομίας...
Οδηγός και ελεγκτής απλά προσωποποιούν το απεχθές πρόσωπο της τρόικας και της κυβέρνησης που από την μία στέλνει στην ανεργία 7 στους 10 νέους της ηλικίας του άτυχου Θανάση Καναούτη από την άλλη έχει απαίτηση από τους πολίτες να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις που ξεκινούν από το απλό εισιτήριο του τρόλεϊ και φτάνουν μέχρι τις πληρωμες φόρων που εξεπερνούν ακόμα και την πιο άρρωστη φαντασία...
Τα επεισόδια που ακολούθησαν την κηδεία είναι απλά το πρελούδιο αυτού που έρχεται σε λίγες ημέρες.
Ένα τυχαίο γεγονός μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα τινάξει όλα στον αέρα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου